Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjena štete u tijeku

Vandal u Istri uništio košnice s više od milijun pčela: "Svi krovovi, sve košnice deformirane, podignute..."

Aktualno Galerija Vandal oštetio 22 košnice - 1 Vandal oštetio 22 košnice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vandal oštetio 22 košnice - 2 Vandal oštetio 22 košnice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vandal oštetio 22 košnice - 3 Vandal oštetio 22 košnice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vandal oštetio 22 košnice - 4 Galerija 1/4 >>
Policija traga za osobom koja je u Istri pčelarima uništila pčelinjake u kojima je bilo više od milijun pčela. Procjena štete još uvijek je u tijeku.

Vandal je istarskom pčelaru Željku Sirotiću oštetio čak 22 košnice u kojima je bilo oko 1,5 milijuna pčela.

"Svi krovovi, sve košnice deformirane, podignute. Neki vandal se prišuljao noću i napravio štetu veliku. Napravio je u najosjetljivije vrijeme, kad su pčele u završnoj pripremi za medobranje", rekao je Sirotić.

Šteta koja je nastala tek će se zbrajati. 

"Vidjeli ste da je jedan roj izašao, a to je zato što Željko nije taj dan skidao matičnjake i nije sanirao što je trebao sanirati. Kad roj izađe, uzme van iz košnice skoro pola košnice kvalitetne", rekla je pčelarka Armanda Sirotić reporterki Dnevnika Nove TV Lini Dollar.

Pročitajte i ovo Sanja Barić nema mjesta prizivu savjesti Ustavna stručnjakinja o slučaju Čavajda: "U slučaju da RH ne poštuje zakone i Ustav, ova nesretna gospođa će to morati učiniti u Sloveniji. A potom će Hrvatska odgovarati"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Polako nam stiže ljeto Uz dvije nestabilnije iznimke, stižu nam sunčaniji dani: Meteorolog otkriva kakvo će vrijeme biti ovaj tjedan

U samo jednoj košnici nalazi se oko 70.000 pčela. Tko god ih je išao uništavati, morao je na sebi imati zaštitnu opremu, inače bi svoje zdravlje doveo u pitanje. Za njime intenzivno traga policija.

"Radilo bi se o kaznenom djelu oštećenju tuđe stvari, za što je propisana kazna zatvora do dvije godine, odnosno kazna zatvora do pet godina ukoliko se utvrdi da je kazneno djelo počinjeno iz niskih pobuda ili ako je nastala veća materijalna šteta", rekla je Suzana Sokač iz Policijske uprave istarske.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene