Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne propustite

Najljepši kraj sezone – priča zbog koje je Provjereno dobilo još jednu nagradu, čini se, dobit će svoj sretan nastavak

Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 3
Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 1 Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 1 Foto: Provjereno Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 2 Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 2 Foto: Provjereno Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 3 Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 3 Foto: Provjereno +0 Priča o Nadi i Dragani Boromisi - 4 Galerija 1/4 >>
Priča o Nadi i Dragani Boromisi, koje žive u okolici Dvora na Uni, ganula je cijelu zemlju. Reporterka Provjernog Maja Medaković zbog te je priče primila nagradu Svjetionik za dostojno izvještavanje o siromaštvu, a nakon četiri mjeseca ponovno se zaputila u Kosnu.

U veljači ove godine u redakciju Provjerenog stiglo je jednom rukom ispisano pismo, u kojem je netko anonimno tražio pomoć za majku i kćer, Nadu i Draganu Boromisu koje žive u okolici Dvora na Uni, a zapravo same, okružene šumom, bez vode, kupaonice, bez televizora. U kući u kojoj se rupe u zidovima rješavaju selotejpom. Uz peć na toplom, dane provode u prostoriji koja je i kuhinja i dnevna i spavaća soba. Za njih dvije to je jedini dom.

''Kad pogledaš ovakvu situaciju kao da živimo u nekoj prašumi ili šta ja znam, divljini nekoj. niti imaš s kim otići kod nekoga da se malo i popričaš ili da šta ja znam. uvijek si u jednom tome... kako bi ja kazala, u okruženju nekom, a ništa se čovjek ne ostvaruje dalje", ispričala je tad Dragana Boromisa.

Pročitajte i ovo Pogrebnik bez dozvole ilegalno na drugi svijet Lažni pogrebnik operira Slavonijom: "Dvije godine gledamo kako uzima pokojnike i ne možemo ništa"

Pročitajte i ovo Provjereno: Vrtić - 3 GDJE JE TU PRAVDA? Prijavila nasilje nad djecom u vrtiću pa dobila upozorenje, roditelji ogorčeni: ''Osoba koja je zapravo heroj dobila je kaznu''

Dvije žene, žive od 1700 kuna Nadine obiteljske mirovine. A Draganina želja je bila naći posao i iduću zimu dočekati u uvjetima dostojnim čovjeka. Ova je priča ganula cijelu zemlju, a Maja Medaković zbog nje je u utorak, po drugi put primila nagradu Svjetionik za dostojno izvještavanje o siromaštvu.

Nakon četiri mjeseca Maja Medaković ponovno se zaputila u Kosnu. A kako danas žive ove dvije žene, je li im se ostvarila najveća želja, ona da dobiju krov nad glavom? Pogledajte u Provjerenom večeras u 23:30 na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene