Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najezda komaraca

Još lošije nego prošle godine? ''Situacija je dramatična, ubijaju nas. Dečko je imao 20 plikova po leđima''

Plikovi nakon uboda komaraca
Plikovi nakon uboda komaraca Foto: čitateljica/DNEVNIK.hr
Kao i svakog ljeta Osijek i županija muku muče s komarcima. Nakon dramatičnih snimki koje smo gledali prošle godine, ni ove nije bolje. Možda je čak i lošije.

''U Osijeku i okolnim naseljima stanje je dramatično'', počela je razgovor za DNEVNIK.hr Mateja iz Osijeka.

Pročitajte i ovo Komarac, ilustracija Dugoročni problem u Osijeku Protiv najezde komaraca u Slavoniji borit će se svjetlećim panoima: "Oponašat će ljudski dah i miris, privući ih u klopku i zarobiti" Najezda komaraca zzz... zzz.. nepodnošljivo! VIDEO Osječko-baranjski župan o najezdi komaraca: ''To nije naš posao, gradovi i općine traže krivca u nekom drugom''

Sve je, kaže, počelo u noći s petka na subotu. Trenutačno je u Tenji i kaže da se zaprašivalo u četvrtak, ali samo iz automobila, ne i iz aviona. ''Bili smo na Dravi, dečko je u par minuta zaradio 20 plikova na leđima'', priča ogorčena Mateja i objašnjava da komaraca ima čak i po suncu. Opisuje da su mu cijela leđa bila crvena i da su mu morali staviti led.

''Ubijaju nas'', priča ova djevojka koja se žali na brojne i bolne ubode po tijelu. ''Sve me pecka, svrbi i peče. Neizdživo je. Noću je još gore, cijelu je noć uključen aparat, a prozori otvoreni samo na kip, a oni samo napadaju. I zuje'', opisala je.

Lošije nego lani

Kaže da joj se čini da je ove godine još lošija situacija nego lani. ''Sinoć smo otišli na piće, ali nismo mogli ni sjediti. Sve peče od uboda'', rekla nam je Mateja i navela da su ove godine prašili dva do tri puta, ali očito nije bilo učinkovito. ''Tijekom dana je grozno, a oko 4-5 popodne počinje prava najezda. Piju nam krv, a onda plikovi svrbe i peku istodobno, ne prolazi danima'', požalila se.

Plikovi nakon uboda komaraca Plikovi nakon uboda komaraca Foto: čitateljica/DNEVNIK.hr

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić prozvao je gradove i općine u županiji koji nisu tretirali protiv komaraca, a sada, kaže, prebacuju odgovornost. ''Županija ne može svake godine preuzimati komunalnu dužnost koja je u nadležnosti gradova i općina. Tu obvezu i dužnost moraju preuzeti upravo gradovi i općine koje prihoduju od poreza, prireza, zakupa, komunalnih naknada i doprinosa te poreza na dohodak. Zbog specifičnosti naše županije dio novca moraju usmjeriti za borbu protiv komaraca 365 dana u godini'', zaključuje župan u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene