Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna od 3000 kuna

Nadzor brzine na A3: Rekorder vozio 208 km na sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 69 prometnih prekršaja evidentirala je kutinska policija na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac u akciji nadzora brzine, a rekorder u prekršaju bio je državljanin Bosne i Hercegovine, koji je osobni automobil Audi vozio 208 km/h, zbog čega mu je izrečena novčana kazna i jednomjesečna zabrana korištenja vozačke dozvole u Hrvatskoj, izvijestila je u četvrtak policija.

Tijekom četverosatne akcije provedene u srijedu policija je laserskim uređajem utvrdila da su 52 vozača prekoračila propisanu brzinu kretanja.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

Od toga 40 prekršaja bilo je zbog prebrze vožnje od 10 do 30 km/h, pa su ti vozači kažnjeni s 500 kuna. Kazna od 1000 kuna izrečena je za 11 vozača koji su vozili od 30 do 50 km/h više nego što je dopušteno.

Rekorderu u prekršajima, državljaninu BiH, zbog vožnje od 208 kilometara na sat, što je čak 50 km/h više od dopuštene, izdan je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Tijekom akcije nadzora brzine na A3 kutinska prometna policija utvrdila je i 17 drugih prekršaja, a ispitivanju alkoholiziranosti podvrgnuto je 29 vozača, no niti jedan nije bio pod utjecajem alkohola. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene