Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak 69 prometnih prekršaja evidentirala je kutinska policija na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac u akciji nadzora brzine, a rekorder u prekršaju bio je državljanin Bosne i Hercegovine, koji je osobni automobil Audi vozio 208 km/h, zbog čega mu je izrečena novčana kazna i jednomjesečna zabrana korištenja vozačke dozvole u Hrvatskoj, izvijestila je u četvrtak policija.


Tijekom četverosatne akcije provedene u srijedu policija je laserskim uređajem utvrdila da su 52 vozača prekoračila propisanu brzinu kretanja.

Vezani članci Moderna kamera za nadzor brzine (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) U Hrvatsku stižu nove superkamere koje mogu uhvatiti vozače u nepropisnom korištenju mobitela, nekorištenje pojasa, nepropisnog pretjecanja... Teška prometna nesreća na autocesti A3 u blizini Slavonskog Broda (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) U nesreći na A3 poginuli muškarac i djevojčica (3): ''Da je netko nazvao policiju i vatrogasce spasio bi im živote''

Od toga 40 prekršaja bilo je zbog prebrze vožnje od 10 do 30 km/h, pa su ti vozači kažnjeni s 500 kuna. Kazna od 1000 kuna izrečena je za 11 vozača koji su vozili od 30 do 50 km/h više nego što je dopušteno.

Rekorderu u prekršajima, državljaninu BiH, zbog vožnje od 208 kilometara na sat, što je čak 50 km/h više od dopuštene, izdan je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 3000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Tijekom akcije nadzora brzine na A3 kutinska prometna policija utvrdila je i 17 drugih prekršaja, a ispitivanju alkoholiziranosti podvrgnuto je 29 vozača, no niti jedan nije bio pod utjecajem alkohola. (Hina)