Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na slovensko-hrvatskoj granici mirno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz slovensko-hrvatsku graničnu crtu u Svetom Martinu na Muri i danas su bile prisutne policijske snage dviju država.

Uz slovensko-hrvatsku graničnu crtu u Svetom Martinu na Muri i danas su bile prisutne policijske snage dviju država.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

Krunoslav Gosarić, glasnogovornik međimurske policije, kaže da hrvatske policijske snage nisu pojačane zbog izgreda koji se dogodio u ponedjeljak te da djeluju u uobičajenom opsegu.

- Teško je komentirati raspored slovenskih policajaca s druge strane granice, no prema našim podatcima oni djeluju uobičajeno, dodao je.

Izvor iz Hrvatskih voda rekao je da su danas djelomično prekinuti pripremni radovi na nasipu zbog kiše, a ne zbog izgreda koji se dogodio upadom slovenskih policajaca na hrvatski teritorij, te da će se radovi intenzivirati na 3100 metara dugom nasipu s lijeve strane Mure, čiju izgradnju financira hrvatska država s tri milijuna kuna.

Čelništvo Međimurske županije u današnjem priopćenju napominje kako su Hrvatska i Slovenija prijateljske zemlje koje pojedina otvorena ili eventualno sporna pitanja trebaju rješavati dijalogom, bez incidenata, jednostranih poteza i bez pokušaja prejudiciranja.

- Uvjereni smo da će hrvatska Vlada nastaviti ostvarivati i štititi
interese RH i u odnosima sa Slovenijom, kao prijateljskom susjednom zemljom, kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Međimurske županije Matija Posavec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene