Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz slovensko-hrvatsku graničnu crtu u Svetom Martinu na Muri i danas su bile prisutne policijske snage dviju država.


Uz slovensko-hrvatsku graničnu crtu u Svetom Martinu na Muri i danas su bile prisutne policijske snage dviju država.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji Susjedi od sutra počinju popuštati mjere, objavili i tko će moći u unutrašnje prostore kafića. Dobre vijesti stižu i iz Mađarske Granični prijelaz, ilustracija S potvrdom o cijepljenju slobodno u susjednu zemlju, ali za povratak u Hrvatsku treba negativan test

Krunoslav Gosarić, glasnogovornik međimurske policije, kaže da hrvatske policijske snage nisu pojačane zbog izgreda koji se dogodio u ponedjeljak te da djeluju u uobičajenom opsegu.

- Teško je komentirati raspored slovenskih policajaca s druge strane granice, no prema našim podatcima oni djeluju uobičajeno, dodao je.

Izvor iz Hrvatskih voda rekao je da su danas djelomično prekinuti pripremni radovi na nasipu zbog kiše, a ne zbog izgreda koji se dogodio upadom slovenskih policajaca na hrvatski teritorij, te da će se radovi intenzivirati na 3100 metara dugom nasipu s lijeve strane Mure, čiju izgradnju financira hrvatska država s tri milijuna kuna.

Čelništvo Međimurske županije u današnjem priopćenju napominje kako su Hrvatska i Slovenija prijateljske zemlje koje pojedina otvorena ili eventualno sporna pitanja trebaju rješavati dijalogom, bez incidenata, jednostranih poteza i bez pokušaja prejudiciranja.

- Uvjereni smo da će hrvatska Vlada nastaviti ostvarivati i štititi
interese RH i u odnosima sa Slovenijom, kao prijateljskom susjednom zemljom, kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Međimurske županije Matija Posavec.