U povodu nadolazećeg Crnog petka, kada trgovine privlače kupce velikim sniženjima, poglavito u webshopovima, iz MUP-a su građanima uputili nekoliko savjeta za sigurniju kupovinu.

Galerija


Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je građane da povećaju oprez prilikom kupovina preko interneta u povodu nadolazećeg Crnog petka, dana kada trgovine za kupce snižavaju cijene.

Vezani članci Nacionalni sindikat policije Sindikat policije u otvorenom pismu Vladi upozorio da su spremni za štrajk: ''Ovo je poruka onih koje ste hvalili i na teret njih ubirali političke bodove’’ Prometna nesreća, ilustracija MUP objavio podatke: Tko je počinio najviše prometnih nesreća i koji je glavni uzrok

Iz policije građane pozivaju da se čuvaju prijevara na internetu i daju nekoliko savjeta za sigurniju kupovinu.

Koristite online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije, kada je moguće  vjerojatnije je da možete riješiti moguće probleme.

Potrudite se i istražite  provjerite recenzije prije kupnje.

Koristite kartice  imate više šanse za povrat novca.

Plaćajte samo preko sigurnog pružatelja usluge plaćanja  traže li uslugu prijenosa sredstava preko banke ili alternativno? Dobro razmislite!

Plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu – izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni Wi-Fi.

Plaćajte samo na sigurnom uređaju  ažurirajte redovno operativni sustav i sigurnosni softver.

Čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode  ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito!

Primili ste oglas kojim ste obaviješteni da ste osvojili nagradu? Dobro razmislite, možda osvojite zlonamjerni softver.

Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte s prodavačem. Ako ne odgovara, obratite se svojoj banci.