Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosljeđuju poveznice

Oprez! Nova prevara: Lopovi putem popularne aplikacije prikupe informacije o karticama pa isprazne račune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova upozorilo je javnost o novom načinu prijevara putem interneta. Naime, počinitelji najčešće koriste popularnu aplikaciju za razmjenu poruka te prikupe osobne podatke i podatke o bankovnim karticama i isprazne račune građana.

MUP je obavijestio građane o novoj zlonamjernoj, tzv. phishing kampanji koja je usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika.

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE NASJEDAJTE! Muškarac (68) na Facebooku zatražio kredit pa ga opelješili za 12.000 kuna, policija upozorava na prijevare

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA PROVODI ISTRAGU Po uputama ''financijskih stručnjaka'' ostala bez 160.000 kuna

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Savjetuju se građani da ne daju tražene podatke! Ako se smatrate oštećenima - podnesite prijavu u policijskoj postaji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene