Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kartu svih graničnih prijelaza sa Slovenijom i preporučio ih državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske.


"S obzirom da se nakon uskrsnih blagdana veliki broj ljudi vraća prema državama Europske unije, za očekivati je kako će tijekom predstojećeg vikenda doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji (GP Bregana). Preporučujemo putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske Konfederacije da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema popisu na poveznici", objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim stranicama. 

Vezani članci Davor Božinović Božinović o međunarodnom skandalu: "Ovo je još jedna u nizu provokacija. EU parlamentarci su htjeli nezakonito prijeći granicu" Peđa Grbin SDP osudio zaustavljanje europarlamentaraca na granici s BiH: "Hrvatska je članica EU te je dužna poštivati njene zakone i vrijednosti"

MUP napominje da vozila u kojima se zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja, granicu mogu prijeći samo na prijezima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska.

"Kako bi izbjegli gužve i zastoje, pozivamo sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama (http://www.hak.hr/)", poručili su iz MUP-a.