Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U IŠČEKIVANJU KAOSA

MUP objavio kartu: Koristite ove granične prijelaze i izbjegnite gužve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kartu svih graničnih prijelaza sa Slovenijom i preporučio ih državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske.

"S obzirom da se nakon uskrsnih blagdana veliki broj ljudi vraća prema državama Europske unije, za očekivati je kako će tijekom predstojećeg vikenda doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji (GP Bregana). Preporučujemo putnicima, državljanima zemalja EU, EEG i Švicarske Konfederacije da koriste druge granične i pogranične prijelaze prema popisu na poveznici", objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim stranicama. 

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić, novinar Nove TV i Dragutin Kranjčec, Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Od nedjelje u ponoć Ulazimo u Schengen, no to neće riješiti sve probleme. Prijevoznici poručuju: "To nas je itekako mučilo. I neće se promijeniti od sutra" Granica između Hrvatske i Slovenije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 NOVA PRAVILA Mijenjaju se dva važna zakona: Znate li kako će izgledati prelazak granice kad Hrvatska uđe u Schengen?

MUP napominje da vozila u kojima se zajedno nalaze državljani EU zemalja i trećih zemalja, granicu mogu prijeći samo na prijezima Macelj, Bregana, Rupa, Plovanija, Kaštel, Požane, Pasjak, Jurovski Brod i Dubrava Križovljanska.

"Kako bi izbjegli gužve i zastoje, pozivamo sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama (http://www.hak.hr/)", poručili su iz MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene