Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aldott pred Povjerenstvom

'MOL želi objavu ugovora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Ine upravo svjedoči pred saborskim Povjerenstvom za istragu oko privatizacije Ine.

MOL želi objavu ugovora o prodaji Ine, kao i plinskog biznisa. U pismu koje je MOL još u srpnju uputio hrvatskoj Vladi, stoji kako Vlada smije objaviti sve ugovore. Oznaka tajne treba ostati samo na formuli za izračunavanje cijene plina, jer ona sadrži uvozne cijene, koje su tajna zbog partnera od kojih se uvozi. Sve to rekao je u svojem svjedočenju pred saborskim istražnim povjerenstvom predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

>> Polančec: 'Osjećam se k'o prodan u roblje od braće'

Danas su pred istim povjerenstvom svjedočili i ministar financija Ivan Šuker, kao i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji je poručio kako on svjedoči o tome dase nitko ničega ne sjeća na sjednicama Vlade. Povjerenstvu je rekao i kako pred sobom imaju najvećeg kriminalca u državi. Kako su se njegov i Šukerov iskaz razlikovali, povjerenstvu je samo poručio 'Možete vjerovati meni, ili najvećem poštenjaku'. Na kraju svojeg svjedočenja jasno je rekao kako su za sve znali Sanader, Šuker i Dropulić.

Saborsko povjerenstvo ponovno će zvati Sanadera na svjedočenje

Saborsko Istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine još će jednom na svjedočenje pozvati bivšeg predsjednika vlade Ivu Sanadera, koji bi trebao svjedočiti 12. listopada. Predsjednica Povjerenstva Dragica Zgrebec (SDP) ponovila je da je od pošte dobila obavijest da Sanaderu nije uručen poziv za današnje svjedočenje.

'S obzirom da se iz medijskih izvješća iščitava da bi Sanader u Hrvatskoj mogao biti početkom listopada, predlažem da mu pošaljemo novi poziv, za 12. listopada', predložila je Zgrebec, a članovi Povjerenstva su prihvatili takav prijedlog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene