Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strojevi stoje

Mještani strahuju: Sava raste, a nasip u Rajevom Selu je rupa bez dna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Sava kod Županje raste. Vrh vodenog vala u županjsku bi Posavinu trebao stići za nekoliko dana. Mještani strahuju - nasip u Rajevu Selu još uvijek nije obnovljen.

Sava kod Županje u porastu. Nasip u Rajevom Selu još uvijek rupa bez dna. A strojevi stoje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godišnjica katastrofe Spomen križ na mjestu puknuća nasipa kod Rajeva Sela Slika nije dostupna Milenijske poplave FOTO I VIDEO Pogledajte kako je prije godinu dana izgledao istok Slavonije

'Evo strojevi stoje, danas ništa se ne radi. Ne znam, valjda misle da su dovoljno učinili', rekla nam je Vesna Lučić iz Rajevog Sela.

Mještani su u strahu od nove poplave.

'Ja mislim da je zabrinjavajuće, a stručnjaci kažu da nema panike. Tako je i prošli put bilo. Bez panike, bez panike i dogodilo se što se dogodilo', kaže Vesna.

Drama u Žažini: Veliki nasip probijen na nekoliko mjesta

U svibanjskoj poplavi živote je izgubilo dvoje mještana Rajevog Sela. Sava je već stigla do podnožja prednasipa kojega je, podsjećamo, izgradila vojska, ali samo kao privremeno rješenje. A prvi nasip još uvijek nije završen."

Unatoč ponovnoj prijetnji, u Gunji svečanost. U školi je otvorena učionica budućnosti. U školskoj klupi i ministar obrazovanja. Škola u Gunji je tek peta hrvatska škola koja ima učionicu budućnosti.

'Mi ćemo kroz projekt e-škole, projekt škola 20 pokušati što više promovirati primjenu tehnologija u obrazovanju. Nadam se da će to rezultirati boljim znanjem naše djece', rekao je ministar Vedra Mornar.

Tko zna. Možda baš ova djeca jednoga dana postanu graditelji nasipa ili stručnjaci za obranu od poplava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene