Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani uznemireni

Opasne misteriozne oznake pojavile su se u Zagrebu, dobro obratite pozornost: Ovo morate učiniti ako ih uočite

Aktualno Galerija Misteriozni znakovi u Zagrebu - 2 Misteriozni znakovi u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Misteriozni znakovi u Zagrebu - 1 Misteriozni znakovi u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Misteriozni znakovi u Zagrebu - 3 Misteriozni znakovi u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Misteriozni znakovi u Zagrebu - 4 Misteriozni znakovi u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Provalnik Galerija 1/5 >>
Misteriozne oznake kraj stanova pojavile su se u jednom zagrebačkom naselju i izazvale nemir među građanima. Sumnja prvo pada na snalažljive i proračunate provalnike, a iz policije apeliraju - ne brišite ih, nego ih prijavite.

"Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad jeste ili niste kod kuće. Pripazite!" osvanula je poruka u zgradi u jednom zagrebačkom naselju.

"Mi smo primijetili prije otprilike prije dva tjedna, u razgovorima sa susjedima shvatili smo da su se tijekom cijelog ljeta pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obavijest na oglasnoj ploči da bi susjedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi", rekla je Lucija Tuveg Pejak reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid.

Pročitajte i ovo Policija u pretragama pronašla drogu i oružje pretraga domova i vozila FOTO Veliki ulov policije: Pronađena ogromna količina streljiva, oružja i droge kod Varaždina

Riječ je o malim, gotovo neprimjetnim znakovima kraj vrata ili zvonca. Iz policije apeliraju da se ne brišu, nego prvo dojave njima.

"Građani po takvoj sumnji da im je netko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno trebaju prioritetno o time obavijestiti policiju. Mi imamo alate i pratimo takve događaje, a to će nam pokazati pravi smjer da čim prije otkrijemo, odnosno uhitimo počinitelja takvih kaznenih djela", objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije.

U osam mjeseci ove godine bilo je oko 500 provala na području PU zagrebačke, što je blagi porast u odnosu na prošlu.

"Mom prijatelju očito su tražili novac, no nisu ga našli. Uglavnom su razvaljene brave, štokovi", ispričala je Snježana. Mariji su provaljivali tri puta.

Pročitajte i ovo Ilustracija za lošije plaćamo više Širi se novi trend varanja kupaca, teško ga je otkriti: "Ljuta sam jer to više nije isti proizvod, a plaćam skuplje"

"Uzeli su sve, agregat, tri laptopa, posteljinu, vilice, žlice, tanjure. Nisu tri provale malo. U pola godine tri provale. Sve zatvaramo dodatno", opisala je.

Upravo je prevencija najvažnija, kao i dobri susjedi. "Vrata su prva točka provale. Pogotovo na stanovima gdje je to jedini način na koji se može ući bez odobrenja. Produljuje vrijeme provale i glasna su, pa onda naravno reagira i netko od susjeda", rekao je stručnjak za protuprovalna vrata Juraj Juriša.

"Palite i gasite svjetla ili neka vam susjed uzima poštu iz sandučića, dakle na bilo koji način stvorite privid da je netko u stanu", savjetovala je Goatti.

Dnevno se događaju dvije do tri provale - a primijetite li da netko nepoznat promatra vašu zgradu, dojavite policiji jer su upravo dojave građana ključne.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene