Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi paket mjera

Emil Tedeschi: "Neki proizvod će možda ići 10 posto niže, ali će zato pet drugih proizvoda ići tri ili pet posto gore"

Aktualno Galerija Emil Tedeschi Emil Tedeschi Foto: DNEVNIK.hr Fabris Peruško Fabris Peruško Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Trgovina - 1 Trgovina - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Trgovina - 2 Galerija 1/5 >>
Zbog zamrzavanja cijena određenih proizvoda konferenciju za medije održao je izvršni direktor Fortenove Fabris Peruško nakon koje se s najnovnijim detaljima javila reporterka Dnevnika Nove TV.

Konferencija za medije izvršnog direktora Fortenove Fabrisa Peruško je završena, a s više informacija se po njezinom završetku javila reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopičić.

"Iz Uprave kompanije poručuju kako su spremni poduprijeti odluku Vlade da se pomogne građanima, posebno onim najugroženijim skupinama. 

Pročitajte i ovo Policija u pretragama pronašla drogu i oružje pretraga domova i vozila FOTO Veliki ulov policije: Pronađena ogromna količina streljiva, oružja i droge kod Varaždina

Tako će cijene biti zamrznute za 30 proizvoda već od ponedjeljka, uz to 365 vraća se na one cijene koje su na snazi bile 31. prosinca prošle godine, a već od petka će 1000 proizvoda na policama biti na sniženjima i akcijama.

Ranije jutros razgovarala sam i s Emilom Tedeschijem koji kaže kako također podržava ovakvu odluku, ali da treba biti oprezan i ne se zavaravati jer kako će cijene jednih proizvoda padati, tako će cijene drugih porizvoda rasti jer trgovci moraju namiriti i svoje troškove", opisala je reporterka.

"U ovom primjeru će od sutra za cijelu listu od 365 artikala sa liste koju je objavilo Ministarstvo, vratiti ukupnu cijenu na 31.12 prošle godine tako da ćemo ići s jednim dodatnim sniženjem cijena na cijelom paketu", opisao je Peruško.

Pročitajte i ovo Zlostavljanje konja Brutalno batinanje Veterinar rekao da je zlostavljani konj u "odličnom stanju": Komora pokrenula postupak

Tedeschi je rekao da vjeruje da će od strane proizvođača biti sluha. "Ponovno kažem, selektivno. Neki proizvod će možda ići 10 posto niže, ali će zato pet drugih proizvoda ići tri ili pet posto gore.

E sada, nije to ništa loše jer ako se želi zaštiti najugroženije, onda će Vlada ono što je plemenito u konačnici moći izrealizirati. Ponovno kažem. i kao građanin i kao poslovni čovjek. takvu intenciju podržavam", zaključio je predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

"Podsjetimo, cijene za 30 prehrambenih i neprehrambenih prizvoda se zamrzavaju i ograničavaju, a odluka stupa na snagu već u ponedjeljak", rekla je reporterka.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene