Miroslav Polovanec skandaloznom je izjavom objasnio zbog čega je podržao zagrebački proračun.

Galerija


Miroslav Polovanec, sada već bivši HSLS-ovac koji je podržao zagrebački proračun, skandaloznom je izjavom novinarima objasnio zašto je podržao zagrebački proračun.

Vezani članci Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Stranački raskol u Neovisnima za Hrvatsku: ''Županijski izaslanici potvrdili dolazak u Zadar'' Bruna Esih (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Neovisni za Hrvatsku: "Moramo se zapitati jesmo li dobili rat, ali dopuštamo da gubimo u miru"

"Ja sam to odlučio već davno. Ja sam jedini, možda jedan od rijetkih Zagrepčanaca koji ne da da mi se diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka", rekao je Polovanec. 

Novinare je zanimalo o kakvim to prezimenima govori, pa je pojasnio. "Pa sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje (Zlatko) Hasanbegović", rekao je Polovanec. 

Njegovu je izjavu za Dnevnik Nove TV komentirao i Zlatko Hasanbegović. "Čekam reakciju antifašističke moralne policije. Koja bi bila sudbina u javnom životu osobe koja bi izjavila da joj neće nametati mišljenje ljudi nezagrebackih prezimena Pupovac i Kraus", rekao je Hasanbegović, dodajući da je Polovanec liberalni šovinist, ali ga neće tužiti.

Zagrebački proračun je usvojen na današnjoj sjednici Skupštine s 26 glasova (24 protiv), a prevagu su donijeli Miroslav Polovanec (HSLS), Ilija Ćorić (HSS) i Jozo Miličević (nezavisna lista Sandre Švaljek). 

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, je nakon toga najavio da će Polovanec biti izbačen, baš kao i Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, koji je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Ćorić izbačen iz stranke i da je dobio otkaz (bio je glavni tajnik HSS-a).