Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sramotno o hasanbegoviću

Polovanec šovinistički objasnio zašto je podržao proračun: "Ne dam da mi diktiraju nezagrebačka prezimena"

Miroslav Polovanec (Foto: Dnevnik.hr)
Miroslav Polovanec (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miroslav Polovanec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Miroslav Polovanec skandaloznom je izjavom objasnio zbog čega je podržao zagrebački proračun.

Miroslav Polovanec, sada već bivši HSLS-ovac koji je podržao zagrebački proračun, skandaloznom je izjavom novinarima objasnio zašto je podržao zagrebački proračun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U SABORU NOVE MJERE Jandroković o sastanku s Milanovićem: "Bilo je neprirodno, neobično, ali ima i onih koje bezobrazluk i agresivnost motivira da se tome suprotstave" Slika nije dostupna IZJAVA HASANBEGOVIĆA Ustavna stručnjakinja o pravu na virus: "Slobodu da se zarazite imate u svoja četiri zida"

"Ja sam to odlučio već davno. Ja sam jedini, možda jedan od rijetkih Zagrepčanaca koji ne da da mi se diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka", rekao je Polovanec. 

Novinare je zanimalo o kakvim to prezimenima govori, pa je pojasnio. "Pa sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje (Zlatko) Hasanbegović", rekao je Polovanec. 

Njegovu je izjavu za Dnevnik Nove TV komentirao i Zlatko Hasanbegović. "Čekam reakciju antifašističke moralne policije. Koja bi bila sudbina u javnom životu osobe koja bi izjavila da joj neće nametati mišljenje ljudi nezagrebackih prezimena Pupovac i Kraus", rekao je Hasanbegović, dodajući da je Polovanec liberalni šovinist, ali ga neće tužiti.

Zagrebački proračun je usvojen na današnjoj sjednici Skupštine s 26 glasova (24 protiv), a prevagu su donijeli Miroslav Polovanec (HSLS), Ilija Ćorić (HSS) i Jozo Miličević (nezavisna lista Sandre Švaljek). 

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, je nakon toga najavio da će Polovanec biti izbačen, baš kao i Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, koji je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Ćorić izbačen iz stranke i da je dobio otkaz (bio je glavni tajnik HSS-a). 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene