Nakon što je Miroslav Polovanec, član HSLS-a, danas u Saboru podržao proračun, predsjednik stranke Darinko Kosor kazao je kako "oni koji su glasali za proračun više nisu članovi kluba".

Galerija


"Svaki zastupnik ima svoj osobni mandat. Oni koji su glasali za proračun nisu više članovi našeg kluba. Koliko vidim, član Amsterdamske koalicije glasao je za proračun, postavljam pitanje postoji li ta koalicija", rekao je Kosor, koji nije propustio napasti Amsterdamsku koaliciju bez obzira na to što je i član njegove stranke digao ruku.

Vezani članci Kontejneri s plastikom, ilustracija (Foto: Pixsell, Jurica Galoic) Poštari će vam donijeti velike žute vrećice, iz Čistoće objasnili o čemu se radi Tomislav Tomašević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Oporba srušila kvorum u Skupštini: "Tako će biti i sljedeće dvije godine"

Upitan znači li to da će Polovanec biti izbačen iz stranke, Kosor je poručio

"Tu je statut jasan. Ako glasate protiv odluka tijela stranke, više niste član stranke", rekao je Kosor.

Podsjetimo, u Skupštini Grada Zagreba danas je usvojen proračun, unatoč činjenici da je podršku Bandiću uskratilo troje zastupnika Neovisnih za Hrvatsku. 26 glasova priklupljeno je kad su za proračun ruku digli Ilija Ćorić iz HSS-a, Miroslav Polovanec iz HSLS-a i Jozo Milićević iz Nezavisne liste Zagreb.