Nakon što je Miroslav Polovanec, član HSLS-a, danas u Saboru podržao proračun, predsjednik stranke Darinko Kosor kazao je kako "oni koji su glasali za proračun više nisu članovi kluba".

Galerija


"Svaki zastupnik ima svoj osobni mandat. Oni koji su glasali za proračun nisu više članovi našeg kluba. Koliko vidim, član Amsterdamske koalicije glasao je za proračun, postavljam pitanje postoji li ta koalicija", rekao je Kosor, koji nije propustio napasti Amsterdamsku koaliciju bez obzira na to što je i član njegove stranke digao ruku.

Vezani članci Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prijete li zbog nagomilanog smeća Zagrepčanima rigorozne kazne? "Sigurno će biti u visini jedne prosječne plaće!" Milan Bandić potpisao ugovor s izvođačima radova (Foto: Marko Prpić/Pixsell) Bandića prozivaju jer je potpisao ugovor za sljemensku žičaru bez sredstava: "Kome će se uzeti 300 milijuna kuna?"

Upitan znači li to da će Polovanec biti izbačen iz stranke, Kosor je poručio

"Tu je statut jasan. Ako glasate protiv odluka tijela stranke, više niste član stranke", rekao je Kosor.

Podsjetimo, u Skupštini Grada Zagreba danas je usvojen proračun, unatoč činjenici da je podršku Bandiću uskratilo troje zastupnika Neovisnih za Hrvatsku. 26 glasova priklupljeno je kad su za proračun ruku digli Ilija Ćorić iz HSS-a, Miroslav Polovanec iz HSLS-a i Jozo Milićević iz Nezavisne liste Zagreb.