Ministar obrane Mario Banožić potvrdio je u srijedu da je još troje hrvatskih vojnika pozitivno na drogu.


Nakon što je Dnevnik Nove TV otkrio da su petorica pripadnika Oružanih snaga bila pozitivna na droge, nedavno su još trojica imala drogu u organizmu, a jedan je odbio testiranje.

''Naravno da svi vojnici nose svoje probleme i da ih nastoje skrivati u svom radnom okruženju i da je zapovjedniku teško osjetiti ako ima nečega. Međutim, ta se komunikacija svakako mora pojačati. Treba se poslati poruka da nema nijednog problema koji se ne može riješiti uz pomoć svog zapovjednika, glavnog stožera i Ministarstva obrane'', objasnio je ministar obrane Mario Banožić.

Pao diler u Sesvetama - 3 Pao diler u Sesvetama: Policajci u njegovoj kući pronašli laboratorij za uzgoj marihuane

Hrvatski vojnik, ilustracija Dnevnik Nove TV otkriva novi skandal u oružanim snagama: Petorica pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu! Prijeti im nečasni otpust

Banožić je kazao da svi vojnici prolaze psihološke mjere i da su dužni svake tri godine ići na liječničke pretrage. ''Događa se da ako netko ima problem, srami ga se iskomunicirati. Kada dođe do umora od problema, nažalost dolazi do ovakvih događaja'', rekao je Banožić te dodao da će uključiti vanjske suradnike koji će biti uz medicinsku struku jer se ovdje, kako je rekao, očito radi i o članovima obitelji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju