Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u četvrtak je rekla da se provode sve zacrtane demografske mjere te da će uskoro imenovati državnog tajnika za demografiju.

Galerija


Na pitanje kada će imenovati državnog tajnika za demografiju, ministrica Nada Murganić odgovorila je: "Budemo uskoro. Imamo ljude koji rade. Sve zacrtane mjere se provode, čak i jačim intenzitetom."

Vezani članci Ministrica Nada Murganić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Ministrica Murganić: Folklor je kreirao uglavnom Marin Strmota Državni tajnik za demografiju podnio ostavku (Foto: Dnevnik.hr) Pogledajte trenutak u kojem je državni tajnik ostavkom iznenadio ministricu Murganić

Najavila je kako se pripremaju za sjednicu Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske te da u pripremi imaju i kadrovska rješenja.

"Čovjek stručan, demograf svakako bi dobro došao, ali imamo i pomoć i sugestije sa strane, tako da možemo dobro raditi", rekla je Murganić uoči sjednice Vlade.

Bivši državni tajnik za demografiju Marin Strmota još je krajem veljače, iznenada i na konferenciji za novinare, podnio ostavku na tu dužnost smatrajući da su Vladine mjere "folklor i neozbiljne". (Hina)