Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska prijestolnica kulture

Rijeka je postala najzanimljiviji europski grad, ministrica zadovoljna: ''To nadilazi sve što smo dosad u Hrvatskoj radili''

Nina Obuljen Koržinek
Nina Obuljen Koržinek DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nina Obuljen Koržinek Galerija 1/1 >>
Rijeka je postala Europska prijestolnica kulture. Otvorenje se održava danas, a najvažniji događaj je Opera industriale koja od 19 sati počinje u Riječkoj luci.

Rijeka je danas postala najzanimljiviji europski grad. Na cjelodnevnom otvorenju Europske prijestolnice kulture najvažniji dio programa je Opera industriale kojom Rijeka iskazuje poštovanje radnicima, umjetničkoj avangardi i tradiciji kraja.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek HDZ-ova ministrica Obuljen Koržinek: "Razgovori o formiranju nove Vlade tek počinju" Ivan Šarar, pročelnik za kulturu Grada Rijeke, i Katarina Jusić KAD ĆE ZAVRŠITI MJERE? Koronavirus poremetio planove i Rijeci: Europska prijestolnica kulture trenutno na čekanju

Rijeka će predstaviti, ne samo sebe, već cijelu Hrvatsku neobičnom operom. Grad je cijeli dan pun ljudi, a stigle su i osobe iz javnog, ali i političkog života Hrvatske i Europe.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kaže da su zbog ovog uspjeha Rijeke svi uzbuđeni. ''To je veliki događaj. Više od 600 različitih programa u svim područjima kulture i umjetnosti, to će biti deseci i tisuće umjetnike, kreativaca. Rijeka će biti u fokusu, Hrvatska će biti u fokusu i cijelom timu koji je osmislio program ja želim da bude uspješan i da bude onako kako su oni zamislili'', rekla je Obuljen Koržinek.

Ministrica kaže da su njezini europski kolege poželjeli puno uspjeha Rijeci. ''Svi čestitaju, svi žele uspjeh. Program Europske prijestolnice kulture nadilazi bilo što što smo mi u Hrvatskoj dosad radili. Tako je to u svakoj državi. Svi nam žele puno uspjeha, drago im je da su danas ovdje i da mogu vidjeti taj program Luke različitosti'', otkrila je ministrica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene