Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek kazala je kako je Ladislav Ilčić stručnjak u kulturi te bi zasigurno imao što doprinijeti ako bi surađivali.


Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek u Dnevniku Nove TV  osvrnula se na medijska nagađanja kako bi predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić trebao postati njezin savjetnik.

Vezani članci Zvijezda na riječkom neboderu - 3 Ministrica kulture o crvenoj zvijezdi nad Rijekom: "To je primarno politička akcija " Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ilčić na predavanju o Istanbulskoj konvenciji pričao o menstruaciji i hormonima: "Moja izjava ne vrijeđa žene"

„O tome ću izvijestiti javnost kada i ako imenujem savjetnike“, kazala je ministrica.

Poručila je kako nema pritisaka za imenovanje Ilčića zbog očuvanja saborske većine.

„Nema pritisaka, Hrast je koalicijska stranka s jednim zastupnikom u Saboru. Ilčića dugo i dobro poznajem. On je stručnjak u području kulture i umjetnosti. On je violinist i cijelu svoju karijeru djeluje u području kulture. Ako budemo u nekoj formi surađivali, on će imati što doprinijeti resoru kulture“, kazala je Obuljen-Koržinek.

Plenković: "Sigurno može dati doprinos"

Nagađanja je komentirao i premijer Andrej Plenković:

"Gospodin Ilčić se uz svoj politički angažman, cijeli život bavi kulturom i sigurno može dati odgovarajući doprinos", kazao je Plenković.

Ministrica je u Dnevniku Nove TV komentirala i nedavno usvojenu Nacionalnu strategiju poticanja čitanja kao i otvorenje ovogodišnjeg Interlibera.

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr