Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza kojoj se ne nazire kraj

''Agrokoru je potrebna "injekcija likvidnosti"''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rješavanje krize u koncernu i dalje ne teče glatko. Zbog problema oko isplate duga, s povjerenikom su se sastali predstavnici malih dobavljača. Potpredsjednica Vlade Martina Dalić ističe kako kompaniji prije turističke sezone treba novi kredit.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić ističe kako je novi kredit važno dobiti prije početka turističke sezone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši vlasnik Agrokora Todorić: "Dalić ucjenjuje Plenkovića, Agrokor za godinu dana neće postojati, a moja stranka od ove države može napraviti cvijet" Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Novi uzlet Martina Dalić opet plijeni pozornost javnosti, no na najvažnije pitanje tajanstveno šuti

"Trebat će još jedna injekcija likvidnosti. Poslovanje se mora dignuti na razinu na kojoj cijeli sustav može tijekom sezone učiniti što je potrebno, a to je osigurati značajan priliv", rekla je ministrica.

Isplata dugova još uvijek je glavna tema

Plaćanje dugova poljoprivrednicima ne teče glatko, zbog čega se predstavnik malih dobavljača u vjerovničkom vijeću sastao s vladinim povjerenikom Ramljakom.

"Imamo još jedan dio poljoprivrednika koji nisu dobili ništa i pokušavamo iznaći rješenje da u što kraćem roku i oni dobiju svoja financijska sredstva", rekao je predstavnik malih dobavljača Matija Brlošić.

Predstavnik malih poljoprivrednih gospodarstava i član SDP-a Tihomir Jaić rekao je kako s trenutnim isplaćivanjem dugova nisu u potpunosti zadovoljni.

"Trenutno je, prema našim informacijama, isplaćeno nešto više od 15 posto ukupnog duga. Također, isplata duga je dosad bila relativno netransparentna: Nije objavljeno koliko je tko dobio i zašto je netko dobio više, a netko manje", rekao je Jaić.

Zbog pogrešaka u financijskim izvješćima Agrokora još se ne zna koliki je sveukupni dug kompanije. Vjerovnici su pozvani da do 9. lipnja prijave sva potraživanja. Upute i popis potrebnih dokumenata objavljeni su na internetskim stranicama.

"U slučaju da vjerovnici imaju potraživanja od više kompanija Agrokor koncerna, zamoljeni su da naprave zasebno usklađivanje i prijavu tražbine za svaku od kompanija", stoji u priopćenju Agrokora.

Dobavljači i bankari sastajali su se ovaj tjedan oko promemorije o mjenicama. Dobavljači još imaju problema s određenim bankama koje nisu postupile prema dogovoru pa im je povjerenik Ramljak jučer obećao da će s tim bankama dodatno razgovarati.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene