Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi uzlet

Martina Dalić opet plijeni pozornost javnosti, no na najvažnije pitanje tajanstveno šuti

Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr)
Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Martina Dalić na skupu ekonomista (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Nakon promocije knjige, bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić koja je dala ostavku u jeku afere hotmail, opet plijeni pozornost javnosti. Ovaj put na tradicionalnom skupu ekonomista u Opatiji. Nezbježno je bilo pitanje - je li joj plan vratiti se opet na političku pozornicu.

Bivša potpredsjednica Vlade u ulozi uvodničarke govorila je o gospodarskim reformama. Slušala ju je ekonomska struka.

Pročitajte i ovo Joe Biden Otkriveno u knjizi Za neke stvari očito još nije prestar: "Dobar seks" tajna je dugog i sretnog braka Joea Bidena Slika nije dostupna Šef Fortenove – bivšeg Agrokora Maksim Poletajev: "Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život"

"Moj je zadatak možda ne baš jednostavan, ne baš optimističan - diskutirati jesu li reforme rješenje ili problem", otvorila je Dalić skup. 

Što se tiče reformi nije bila optimistična, ali s kolegama nije skidala osmijeh s lica. 

Novi uzlet nakon predstavljanja knjige

"Knjiga ima više od 64.000 riječi. Opisani su ti događaji skupljeni na jednom mjestu i ono što sam mislila i željela reći o tom procesu sam u knjizi napisala", opisala je svoj podvig pisanja knjige Martina Dalić.

Nakon promocije knjige sve je češće u javnosti. Otišla je s mjesta potpredsjednice Vlade u jeku afere Hotmail, na pitanja novinara ima li ambicije vratiti se u politiku tajnovito šuti. No njeni kolege imaju mišljenje o njenim sljedećim postupcima.

"Martina Dalić je odradila jedan fantastičan posao, ali učinila je i velike greške. Nije razumjela da voditi ministarstvo i biti potpredsjednik Vlade nije isto što i raditi u privatnoj firmi. Mislim da se svatko može uvijek vratiti ako je postupao korektno i časno. Ja mislim da je ona tako postupala", komentirao je budućnost Martine Dalić, Radimir Čačić. 

Vođa oporbene stranke SDP-a, Davor Bernardić iznio je drugačiji stav.

"Toj osobi u politici, u gospodarstvu, igdje gdje ima veze s javnim novcem - mjesto više nije."

Organizator skupa Martinu Dalić je pozvao jer smatra kako ima veliko znanje. 

"Nju će stvarnost ili budućnost rehabilitirati ili će ju optužiti - što se tiče nas, Društva ekonomista. Što se tiče pravnih okvira, to je sasvim drugi posao. Ovdje ne govorim je li nešto bilo ili nije bilo", rekao je Ljubo Jurčić, predsjednik Društva hrvatskih ekonomista. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene