Blaženka Divjak
Blaženka Divjak Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell

Ministrica Blaženka Divjak na svom radnom mjestu snimila je video povodom Međunarodnog dana žena.


I dok njeni muški kolege protokolarno, nemaštovitim frazama sugrađankama čestitaju Međunarodni dan žena, ministrica Blaženka Divjak ima drugačiji pristup. Snimila je video na svom radnom mjestu i ženama poslala poruku.  

Vezani članci Blaženka Divjak (Screenshot: Facebook) "Glupa kokoš, ubij se sama da naše ruke budu čiste": Ministrica Divjak otkrila kakve joj poruke stižu u inboks Dan žena, Ilustracija (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) "Glupa kokoš, ubij se sama da naše ruke budu čiste": Ministrica Divjak otkrila kakve joj poruke stižu u inboks

U videu objašnjava koja joj je omiljena znanstvenica, ali na pitanje tko kuha u njenom domu s obzirom da je već tri godine ministrica, ne odgovara. Kao ni na ono kako usklađuje obiteljske i poslovne obveze već odgovara protupitanjem traži li se takav odgovor od njenih kolega.

"Godina je 2020. Drage žene, postoje pitanja na koja, ako to ne želite, nikada ne trebate dati odgovor, kao što nisam ni ja! Žene ste - možete!", napisala je Divjak u statusu.