Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Predsjednik Vlade čestitao je Dan žena i naveo da je taj dan ujedno i povod za prisjećanje na dug i mukotrpan put koji su žene prošle u ostvarivanju prava.


Premijer Andrej Plenković čestitao je u nedjelju Međunarodni dan žena istaknuvši privrženost Vlade ostvarivanju jednakopravnosti žena na svim društvenim područjima, od obitelji do ekonomskog, znanstvenog, kulturnog i političkog djelovanja.

Vezani članci Andrej Plenković obišao Krapinsko Zagorsku županiju koja je bila pogođena potresom - 2 Plenković obišao Gornju i Donju Stubicu: Prve procjene štete od potresa su oko 70 milijuna kuna Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Sjednica Vlade počela minutom šutnje za poginulu djevojčicu, premijer o koroni: ''Ovo je kriza bez presedana''

"Svaki je dan prigoda za zahvalu ženama na njihovom značajnom doprinosu koji pružaju u svim područjima društvenoga života, čineći naše društvo boljim. Obilježavanje Međunarodnoga dana žena dodatni je povod za prisjećanje na dug i mukotrpan put koji su žene prošle u ostvarivanju svojih temeljnih prava u borbi za društvenu jednakopravnost i pravdu, ali nas, prije svega, podsjeća da rad na promicanju i unaprjeđenju položaja žena zahtijeva stalnu predanost i angažman svih hrvatskih institucija i društva u cjelini", stoji u čestitki.

Istaknuo je kako Vlada kontinuirano unaprjeđuje položaj žena kroz programe aktivnih mjera zapošljavanja koji povećavaju zapošljivost žena, kroz povećanje rodiljnih naknada i stvaranje boljih uvjeta za majčinstvo, kroz prepoznavanje majčinstva u mirovinskoj reformi, kao i kroz osnaživanje svih mehanizama u borbi protiv nasilja i diskriminacije nad ženama i djecom.

Svim ženama uime hrvatske Vlade i osobno želim sretan Međunarodni dan žena, poručio je premijer Andrej Plenković. (Hina)