Blaženka Divjak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Blaženka Divjak (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) ocijenilo je u srijedu 'neobičnim' zahtjev Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene novog programa obrazovanja, istaknuvši da MZO u ovom trenutku s dva većinska sindikata pokušava izboriti veće plaće za učitelje zbog ulaska kurikularne reforme u sve škole.


"Smatramo da je riječ o vrlo neobičnom zahtjevu manjinskog sindikata, s obzirom na to da Ministarstvo u ovom trenutku s dva većinska sindikata pokušava izboriti veće plaće kroz promjene koeficijenata zbog ulaska kurikularne reforme u sve škole", odgovorili su iz Ministarstva.

Usto, iz Ministarstva upućuju na rezultate o ispitivanju zadovoljstva sudionika edukacijama objavljene na stranici ''Škole za život'', iz kojih je, kako ističu, "očito da je evaluacija vrlo pozitivna i da se adresiraju potrebe učitelja, nastavnika i stručnih suradnika".

MZO podsjeća i na to da su edukacije CARNET-a organiziranjem radionica uživo "Kako uspješno učiti u online okruženju" okupile više od 32 tisuće sudionika.

Školska knjiga predstavila inovacije i novosti (Foto: osip Regovic/PIXSELL) - 1 Novi udžbenici i digitalni sadržaji u školama od jeseni: ''Tehnologija će pomoći djeci s poteškoćama, ali i darovitima''

Školska torba/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Hoće li reforma obrazovanja moći biti implementirana? "Prema mojoj procjeni, spremnost škola je 2,5 od 5"

"Tijekom siječnja i veljače održano je oko 1000 jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini na kojima je sudjelovalo više od 26 tisuća učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja. Samo u lipnju održana su 463 skupa, s 13 tisuća učitelja i stručnih suradnika, a još toliko ih se očekuje do 12. srpnja", ističu iz MZO dodajući da se tijekom cijele školske godine kontinuirano održavaju i online edukacije s oko 40 tisuća polaznika.

Usto, tijekom cijele sljedeće školske godine bit će osigurana podrška za učitelje, nastavnike i stručne suradnike, a u svakoj će se školi održati barem četiri savjetnička posjeta tako da će naglasak biti na potpori i zajedničkom radu, a ne na kontroli, poručuju iz Ministarstva. (Hina)

Alarmantni podaci o zloporabi droga u Hrvatskoj: Najgore je u jednom gradu i tri županije, najmlađi ovisnik imao je samo 14 godina Stope liječenih ovisnika, 2018. godina (Screenshot: HZJZ) Prosječna dob liječenih osoba (Screenshot: HZJZ) Konzumacija teških droga, ilustracija (Foto: Pixsell,Karl-Josef Hildenbrand/DPA) +1 Preliminarni podaci o osobama liječenim zbog zlouporabe droge (Foto: Getty)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju