Ministarstvo zdravstva kreće u inspekciju zbog potencijalnog nestanka lijekova u iznosu od dva milijuna kuna u KB Sveti Duh.


S ciljem utvrđivanja svih činjenica u slučaju potencijalnog nestanka lijekova u iznosu od dva milijuna kuna u KB-u Sveti duh, Ministarstvo zdravstva zatražilo je očitovanje bolnice Grada Zagreba te će se uputiti farmaceutsku inspekciju Ministarstva kao i inspekcija Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

"Navedeni slučaj u KB-u Sveti Duh ne smije se i ne može ignorirati. Svaka sumnja na neodgovarajuće postupanje u zdravstvenom sustavu treba biti ustanovljena putem nadležnih tijela što činimo i u ovom slučaju. Ukoliko se potvrde zabrinjavajući navodi o nestanku lijekova od dva milijuna kuna u zagrebačkoj bolnici, slučaj će biti upućen na postupanje u Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske", istaknuo je ministar Vili Beroš.

Dodao je i da za svaku zdravstvenu ustanovu u sustavu vrijede isti zakoni te svaki rukovoditelj ustanove mora odgovorno upravljati svim procesima, pa tako i financijskim.

Ministar zdravstva Vili Beroš Ministar Beroš najavio rješenje za vozače saniteta: Oštro isprozivao bivšu SDP-ovu Vladu

U tijeku je detaljna financijska analiza Ministarstva zdravstva svih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj kako bi se postojeći procesi učinili još transparentnijima te da bi se maksimalno spriječili slučajevi poput aktualnoga u KB-u Sveti Duh. O detaljima će Ministarstvo uskoro izvijestiti javnost.

Ilustracija Ginekolozi u KB Sv. Duh protiv novog šefa koji treba omogućiti pobačaje: ''Stanje u bolnici je ekstremno...''

"Financijska učinkovitost zdravstvenog sustava postiže se odgovornim djelovanjem dionika na svim razinama zdravstvenog sustava što je i jedan od smjerova naših reformskih mjera, uz organizacijska i kadrovska unapređenja. U kontekstu financijskih izazova u našem zdravstvu, svaka uložena kuna je dragocjena i treba stići na pravu adresu – našim pacijentima i djelatnicima koji požrtvovno i pošteno rade svoj posao. Stoga sam odlučan postići da svaki dionik zdravstvenog sustava u potpunosti preuzme svoju odgovornost za poslove u svom djelokrugu kako bismo zajedno učinili potrebne reformske iskorake", zaključio je ministar Beroš.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju