Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPUNJAVAJU TABLICU

Beroš radi registar zdravstvenih djelatnika s prizivom savjesti, ravnateljima bolnica stigli zahtjevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na adrese bolnica stigli su zahtjevi ministra zdravstva Vilija Beroša u kojem traži da ravnatelji popišu broj zdravstvenih djelatnika koji se pozivaju na priziv savjesti.

Prema nalazu inspekcije Ministarstva zdravstva u slučaju Čavajda, u bolnici Sveti Duh i KBC-u Sestre Milosrdnice utvrđeni su proceduralni propusti.

Iz Ministarstva poručuju kako će zdravstvena inspekcija, u okviru svojih ovlasti, poduzeti daljnje mjere.

Ministarstvu zdravstva poslan je upit kakve mjere i hoće li biti sankcija zbog propusta.

Odgovorili su kako će daljnji konkretni koraci zdravstvene inspekcije uključivati podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom sudu, a o prekršajnoj odgovornosti odlučuje nadležni prekršajni sud.

"Moguće prekršajne mjere uključuju novčane kazne čija visina je propisana zakonom po kojem se i pokrenula procedura", priopćili su. 

U međuvremenu, kako kažu ravnatelji, u bolnice je stigao zahtjev iz Ministarstva da popišu koliko djelatnika ima priziv savjesti.

"Informacija da smo dobili zahtjev od ministra Beroša da popišemo djelatnike imenom i prezimenom koji imaju priziv savijesti nije točna.

Mi smo dobili zahtjev od Ministarstva zdravstva da ispunimo određenu tablicu u kojem moramo brojčano ispuniti koliko je pobačaja izvršeno u ustanovi i koji broj djelatnika odnosno ginekologa, anesteziologa, primalja, medicinskih sredstava i drugih djelatnika ima priziv savjesti", izjavio je dr. Igor Šegović, ravnatelj ŽB Čakovec. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene