Obavijesti Pretražite Navigacija
ne očekuju poteškoće

Ministarstvo kulture o uhićenju Kazimira Bačića: ''Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje i razrješava Hrvatski sabor te ćemo vas uskoro izvijestiti o daljnjim koracima''

Nina Obuljen Koržinek
Nina Obuljen Koržinek Foto: DNEVNIK.hr
Iz Ministarstva kulture i medija priopćili su u srijedu, u vezi s uhićenjem glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, da će se uskoro izvijestiti o daljnjim koracima koji će se poduzeti kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje HRT-a u novonastalim okolnostima.

"Podsjećamo da glavnog ravnatelja HRT-a imenuje i razrješava Hrvatski sabor te ćemo vas uskoro izvijestiti o daljnjim koracima koji će se poduzeti kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje HRT-a u novonastalim okolnostima“, izvijestili su iz Ministarstva kulture i medija.

Također, istaknuli su da nemaju nikakve spoznaje o predmetu istrage nad Kazimirom Bačićem i da očekuju da nadležna tijela izvijeste javnost o razlozima uhićenja.

U priopćenju su naveli i da, sukladno Statutu HRT-a, glavni ravnatelj ima zamjenika koji ga u slučaju njegove odsutnosti privremeno mijenja i ima sve ovlasti, obveze i odgovornost glavnog ravnatelja.

Pročitajte i ovo Jovica Stanišić i Franko Simatović zaslužuju najstrožu kaznu Ministarstvo pravosuđa i uprave nezadovoljno presudom Stanišiću i Simatoviću

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja znakovit tajming Reakcije na uhićenja: "Volio bih da imamo više epiloga, a manje spektakularnih uhićenja"

Uhićenje glavnog ravnatelja HRT-a Bačića ranije je kratko komentirala ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

''Po statutu HRT-a, glavni ravnatelj ima osobu koja ga zamjenjuje, pa ne očekujem nikakve poteškoće u funkcioniranju HRT-a'', kazala je Obuljen Koržinek, uz napomenu da nema nikakvih saznanja o tom slučaju osim onih iz medija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene