Obavijesti Video Pretražite Navigacija
znakovit tajming

Reakcije na uhićenja: "Volio bih da imamo više epiloga, a manje spektakularnih uhićenja"

Aktualno Galerija Siniša Hajdaš Dončić Siniša Hajdaš Dončić Foto: DNEVNIK.hr Damir Habijan Damir Habijan Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Grmoja Galerija 1/3 >>
Današnja uhićenja nisu iznenadila zastupnike u Hrvatskom saboru. Mnogi ističu kako su i sami upozoravali na sumnje u poslovanje Bandićeve administracije. Znakovit im je tajming uhićenja - nakon lokalnih izbora.

"Povijest nas Hrvatske naučila da tek kada su ljudi pali sa svog trona su institucije u Hrvatskoj djelovale. Koruptivna hobotnica Milana Bandića i HDZ-a je nažalost našu prisutna u Hrvatskoj", rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

U trima akcijama policije i USKOK-a u Zagrebu uhićeno je više osoba. Uhićenja su povezana s koruptivnim kaznenim djelima vezanima za bivšu gradsku upravu, zagrebačkim Adventom i Dječjom bolnicom Srebrnjak.

"Prema onome što sad vidimo, među uhićenima nema dakle članova HDZ-a, odnosno ne možemo govoriti, nema nikakve veze s HDZ-om. Ovo je samo dokaz da, ono što cijelo vrijeme govorimo, institucije doista rade svoj posao", rekao je Damir Habijan.

U trećem slučaju privedena je i Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica bivšeg gradonačelnika Bandića i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak. Ona je, neslužbeno doznajemo, privedena vezano za projekt u toj bolnici. Među uhićenima je i Andrea Šulentić, članica upravnog vijeća bolnice Srebrnjak te nekadašnja pročelnica u Bandićevoj gradskoj upravi.

"Pitanje je tajminga i zašto sada. Nakon održanih izbora na kojima je Bandićeva stranka izgubila izbore ja bih volio da imamo više epiloga, a manje spektakularnih uhićenja", kazao je Nikola Grmoja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene