Današnja uhićenja nisu iznenadila zastupnike u Hrvatskom saboru. Mnogi ističu kako su i sami upozoravali na sumnje u poslovanje Bandićeve administracije. Znakovit im je tajming uhićenja - nakon lokalnih izbora.

Galerija


"Povijest nas Hrvatske naučila da tek kada su ljudi pali sa svog trona su institucije u Hrvatskoj djelovale. Koruptivna hobotnica Milana Bandića i HDZ-a je nažalost našu prisutna u Hrvatskoj", rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

Vezani članci Andrija Jarak Okriveni detalji uhićenja u Zagrebu koja su izazvala paniku i pomutnju u poslovnim krugovima, a sve je šokirao iznos koji su uhićene djelatnice suda u Sesvetama primile kao mito Andrija Jarak Za "siću" rješavali dozvole, potvrde i suglasnosti: "Ovo je školski primjer kapilarne korupcije, apsolutno su izvjesna nova uhićenja"

U trima akcijama policije i USKOK-a u Zagrebu uhićeno je više osoba. Uhićenja su povezana s koruptivnim kaznenim djelima vezanima za bivšu gradsku upravu, zagrebačkim Adventom i Dječjom bolnicom Srebrnjak.

"Prema onome što sad vidimo, među uhićenima nema dakle članova HDZ-a, odnosno ne možemo govoriti, nema nikakve veze s HDZ-om. Ovo je samo dokaz da, ono što cijelo vrijeme govorimo, institucije doista rade svoj posao", rekao je Damir Habijan.

U trećem slučaju privedena je i Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica bivšeg gradonačelnika Bandića i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak. Ona je, neslužbeno doznajemo, privedena vezano za projekt u toj bolnici. Među uhićenima je i Andrea Šulentić, članica upravnog vijeća bolnice Srebrnjak te nekadašnja pročelnica u Bandićevoj gradskoj upravi.

"Pitanje je tajminga i zašto sada. Nakon održanih izbora na kojima je Bandićeva stranka izgubila izbore ja bih volio da imamo više epiloga, a manje spektakularnih uhićenja", kazao je Nikola Grmoja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju