Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Impresivan popis

Pun ko brod: Novi ministar ima čak 22 nekretnine i niti centa kredita. A nešto se i uštedjelo...

Ante Šušnjar
Ante Šušnjar Foto: Damir Krajac/Cropix
Ministar gospodarstva Ante Šušnjar objavio je svoju imovinsku karticu, koja je potvrdila kako je jedan od najbogatijih ministara.

Ante Šušnjar, ministar gospodarstva u Vladi premijera Andreja Plenkovića i član Domovinskog pokreta, objavio je svoju imovinsku karticu, koja je potvrdila kako je diplomirani pravnik, dosad nepoznat široj javnosti, jedan od najbogatijih ministara.

Ono što prvo upada u oči jest popis nekretnina koje posjeduje sa svojom suprugom ili su u suvlasništvu. Naveo ih je čak dvadeset i dvije te ih procijenio na ukupnu vrijednost od 2,348 milijuna eura.

Najviše ih je u Posušju u susjednoj BiH - njih četrnaest. Ima pet kuća u Posušju, a tamo ima i jednu koja se nalazi u osobnom vlasništvu i koju je kupio od štednje. Ta kuća s okućnicom ima 3179 kvadratnih metara, a njezina je procijenjena vrijednost 30.000 eura. Od pet kuća kojima je suvlasnik, četiri je naslijedio.

Pročitajte i ovo Ante Šušnjar Nove pozicije ministra Promjene u državnim firmama: Ante Šušnjar imenovan u glavne skupštine HEP-a i INA-e

U Posušju Šušnjar ima još četiri oranice, šumu od 11.055 metara kvadratnih i četiri livade.

U Zagrebu ima stan površine 146,85 četvornih metara koji je stekao pozajmicom od pokojnog oca i čiju je vrijednost procijenio na 400 tisuća eura te kuću u Remetama koja vrijedi 150 tisuća eura.

Ante Šušnjar Ante Šušnjar - 2 Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ministrova supruga suvlasnica je (50 posto) kuće vrijedne 800 tisuća eura u Lokvi Rogoznici, južno od Omiša, a u tom mjestu ona ima još i građevinsko zemljište od 70 četvornih metara i voćnjak vrijedan 30 tisuća eura.

Naveo je kako njegova ministarska plaća iznosi 2402 eura, a od samostalne djelatnosti zarađuje 8602 eura godišnje. Njegova supruga radi u Kliničkoj bolnici Dubrava, a mjesečno zarađuje oko 2600 eura.

Pročitajte i ovo Ante Šušnjar Novi čovjek u Vladi Šušnjar: "Vidio sam da me zovu veseli ministar"

Šušnjar na štednji od nasljedstva ima 130.000 eura i 90.000 konvertibilnih maraka.

Zanimljivo je da ministar u imovinsku karticu nije upisao niti jedan automobil, a nema niti kredita.

Imovinsku karticu Ante Šušnjara možete pogledati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene