Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove pozicije ministra

Promjene u državnim firmama: Ante Šušnjar imenovan u glavne skupštine HEP-a i INA-e

Ante Šušnjar
Ante Šušnjar Foto: Damir Krajac/Cropix
Ante Šušnjar određen je za člana glavne skupštine u HEP-u i INA-i.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela zaključak kojim je umjesto Damira Habijana za novog člana glavne skupštine HEP-a i glavne skupštine INA-e određen ministar gospodarstva Ante Šušnjar iz redova Domovinskog pokreta.

"Donesen je Zaključak kojim se određuje novi član Glavne skupštine društva Hrvatska elektroprivreda d.d. koji predstavlja Republiku Hrvatsku. Tako je umjesto Damira Habijana za novog člana određen Ante Šušnjar", priopćila je vladina Služba za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvi je bilo posvuda u kući strave Užasni detalji trostrukog ubojstva u susjedstvu: Mladić ubio oca, baku i djeda, a onda izgovorio samo tri riječi

Drugim zaključkom Vlada je predložila Nadzornom odboru HEP-a imenovanje Vice Oršulića za predsjednika Uprave toga društva, do imenovanja predsjednika Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Hrvatskoj elektroprivredi zaključkom je predložen i izbor Antona Kovačeva, Jelene Zrinski Berger, Mladena Zeljka te Lukše Lulića za članove Nadzornog odbora toga društva, također najduže na vrijeme od šest mjeseci do izbora članova Nadzornog odbora.

Donesen je i zaključak kojim se određuje novi član Glavne skupštine INA – Industrija nafte d.d., koji predstavlja Republiku Hrvatsku pa je umjesto Habijana za novog člana određen Ante Šušnjar.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju Marko Primorac, Branko Bačić, Damir Habijan, Nikolina Brnjac, Oleg Butković, Marija Vučković, Ivan Malenica, Sonja Žerjav, Mladen Novosel i Mirko Habijanec i neki od njih ponovno imenovani.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nije bio oduševljen Putin zbog pitanja poludio na novinara: "Jeste li poludjeli? To je glupo kao ovaj stol"

Novim predsjednikom Upravnog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za financije, imenovan je Marko Primorac, a imenovani su i članovi koji su po položaju ministri nadležni za državnu imovinu, gospodarstvo, turizam, za more, promet i infrastrukturu, za poljoprivredu, energetiku i za pravosuđe te predstavnik Ureda predsjednika Vlade i predstavnik reprezentativnih udruga sindikata i poslodavaca.

Članovima su tako imenovani Branko Bačić, Oleg Butković, Josip Dabro, Ante Šušnjar, Tonči Glavina, Damir Habijan, Sonja Žerjav, Mladen Novosel i Irena Weber.

Vlada je sa zatvorenoga dijela sjednice Hrvatskom saboru uputila mišljenje na Izvješće o obavljenoj reviziji učinkovitosti upravljanja strateškim robnim zalihama Republike Hrvatske u 2019. i 2020. godini.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene