Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEUOBIČAJEN POTEZ

Zadarska škola od roditelja traži da potpišu bjanko zadužnice od 5000 kuna ako žele da im djeca jedu u školi

U ponedjeljak počinje nova školska godina. Roditelji školaraca znaju koliki je to trošak za kućni budžet, pogotovo u teškim vremenima inflacije i poskupljenja energenata. Jedna osnovna škola u Zadru od roditelja koji žele da im djeca jedu u školi traži da potpišu bjanko zadužnicu i ovjere je kod javnog bilježnika.

Bjanko zadužnica treba biti na iznos od 5000 kuna, jer je to najmanji mogući iznos bjanko mjenice, te je treba ovjeriti kod javnog bilježnika što košta još 135 kuna, piše u objavi OŠ Krune Krstića Zadar.

"Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5.000,00 kn (663,61 EUR), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice", navodi škola.

"Možete ju ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika", piše nadalje u objavi na službenim stranicama škole te se navodi kako postoji mogućnost avansnog plaćanja po polugodištu ili po godini. U tom slučaju roditelji će dobiti popust od 10 ili 20 posto te ne moraju potpisivati bjanko zadužnicu.

Objava škole Objava škole (Foto: screenshot)

"Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole. Obrazac bjanko zadužnice se nalazi kod javnog bilježnika", navodi se u objavi škole.

Jasmina Matešić, ravnateljica Osnovna škola Krune Krstića u Zadru je za Dnevnik Nove TV rekla: "Imamo veliki dug godinama, i jednostavno taj veliki dug nam onemogućava normalno poslovanje. Roditelj može jednokratno platiti polugodišnju uz 10 posto popusta ili unaprijed za 20 popusta za cijelu godinu i tom slučaju ne treba potpisati bjanko zadužnicu."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene