Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tri mjere

Aladrović objavio detalje mjera za pomoć gospodarstvu: "Do kraja godine bit će isplaćeno 8 milijardi kuna za potpore poslodavcima"

Proširen je opseg mjera za pomoć gospodarstvu.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je istaknuo da je dosad za mjere očuvanja radnih mjesta i skraćenog radnog vremena isplaćeno iz državnog proračuna 7,6 milijardi kuna, a da se do kraja godine očekuje da će se taj iznos popeti na 8 milijardi kuna.

Nakon što je proširen opseg mjera za pomoć gospodarstvu, novčane potpore za očuvanje radnih mjesta moći će dobiti svi koji su zatvoreni odlukom Stožera, a i njihovi kooperanti. Visina naknade bit će sukladna iskazanom padu prihoda.

Novost je da će potpore moći dobiti i oni koji se bave izdavačkom djelatnosti, a moći će ih sebi isplaćivati i direktori tvrtki. Mjere će moći koristiti svi koji su tvrtke registrirali do 30. rujna, a radnike zaposlili do 30. studenog. Sukladno padu prihoda nadoknadit će se i troškovi režija i najamnina prostora.

"Na taj način smo obuhvatili sve ekonomske grane koje su najizloženije u ovom vremenu, do 21. prosinca do kada su najavljene epidemiološke mjere u ovom obujmu, pratit ćemo sve, evaluirati i sukladno tome ažurirati i ekonomske mjere kako bi očuvali radna mjesta", izajvio je ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene