Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOK OBNOVA ZAPINJE

Plenković Vanđelićevu ostavku primio na znanje, a Horvat poručio: ''Novi ravnatelj ipak mora pokazati više žara u tom poslu''

Nakon što je Damir Vanđelić podnio ostavku na čelno mjesto Fonda za obnovu, čekala se reakcija iz Vlade. Premijer Andrej Plenković samo je kratko poručio da je Vanđelićevu ostavku primio na znanje.

Damir Vanđelić podnio je ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu jer je njegov posao ustroja Fonda završen, a to je, kako je kazao na konferenciji za medije, bio i dogovor od samoga početka.

Ministru graditeljstva i prostornog uređenja Darku Horvatu Vanđelić je podnio ostavku dan ranije, a s mjesta ravnatelja otići će krajem prosinca.

''On je naglasio kako bi volio da njegov zadnji radni dan bude 17. prosinca'', kazao je Horvat na konferenciji za medije u Banskim dvorima i podsjetio da je Vanđelić izabran na javnom natječaju.

''Iznio je razloge za svoj odlazak, kako u kratkom razgovoru sa mnom jučer, tako i danas na konferenciji za medije. Predložio sam mu da odradi cijeli puni 12. mjesec, da raskid ugovora napravimo s 31.12, da mi da priliku da odaberemo zamjenu ravnatelja, ako bude adekvatnih kvalitetnih kandidata'', kazao je.

''Vanđelić odlazi temeljem svoga zahtjeva. Nisam imao namjeru i nemam želju ga nagovarati da ostane. Budući ravnatelj mora imati ipak malo više žara u tom poslu, imati isključivo namjeru voditi Fond. Čime se kolega Vanđelić želi baviti, to prepuštam samo njemu. Tek sada i za Fond i za Središnji državni ured, dolazi moment pravog posla. Sve se to mora pretvoriti u konkretne ugovore'', poručio je Horvat.

A je li mu žao što Vanđelića ranije nije razriješio, pitali su novinari i novinarke Horvata, a on odgovorio: ''Nema žalbi, nema tenzija. Njegov status je uvijek bio u njegovim rukama, a jučerašnjim danom to se i obistinilo''.

Premijer Andrej Plenković samo je kratko poručio da je Vanđelićevu ostavku primio na znanje, a što se tiče tajminga njegova odlaska ''Pitajte njega je li normalno da odlazi u ovom trenutku".

Pročitajte i ovo Damir Vanđelić FOND ZA OBNOVU U PUNOM POGONU Vanđelić otkrio kada odlazi: ''Razgovarao sam s Horvatom. Moj posao je završen, trajalo je i dulje nego što sam očekivao''
Pročitajte i ovo Damir Vanđelić ODLAZI S FUNKCIJE Ravnatelj Fonda za obnovu Vanđelić podnio ostavku. Presudile nesuglasice s ministrom?

Dinamikom obnove Vanđelić nije zadovoljan, ali ne odlazi iz prosvjeda, kazao je na konferenciji za medije održanoj jutros na kojoj ustvrdio i da je Fond sada, gotovo godinu dana od osnivanja, u potpunosti transparentna, antikoruptivna i efikasna agencija, u kojoj su provedeni svi nužni procesi kako bi ga se postavilo na noge te da je time njegov posao završen.

Kazo je i da nema namjeru biti član stranke, ali da će za bilo koju stranku koja se zalaže za transparentnost i efikasnost javne uprave, kao i borbu protiv korupcije, uzeti svoje vrijeme i pomoći da napravi takvo nešto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene