Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLAZI S FUNKCIJE

Ravnatelj Fonda za obnovu Vanđelić podnio ostavku. Presudile nesuglasice s ministrom?

Damir Vanđelić
Damir Vanđelić Foto: DNEVNIK.hr
Ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić odlučio je otići s tog mjesta. Detalje će iznijeti sutra.

Ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić napušta tu funkciju, a na konferenciji za novinare u petak, sam će detaljno obrazložiti što je presudilo u odluci da napusti to mjesto.

U četvrtak poslije podne i iz Fonda nam je potvrđeno da je Vanđelić urudžbirao svoju ostavku i proslijedio je Upravnom vijeću Fonda, na čijem je čelu ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.  

Vanđelić je često iznosio svoje nezdovoljstvo dinamikom obnove - kako Zagreba, tako i Banovine. U rujnu je izjavio da prema podacima Kriznog stožera tisuću ljudi na potresom razrušenom području Banovine živi bez osnovnih civilizacijskih uvjeta. 

Ministar Horvat odmah mu je uzvratio kako je obnova u nadležnosti Fonda i da je Vanđelić imao suglasnost za raspis natječaja i uređivanje prostora na koji mobilne jedinice trebaju doći, njihovu kupovinu i najam. "Sad je sredina devetog mjeseca, što se zbiva i zašto se tom dinamikom nije ugovaralo, isporučivalo i zbrinjavalo ljude, to su pitanja za druge ljude, a ne za mene. Siguran sam da ćete to pitati one kojima je zakon dao obvezu, a zašto se po tome nije postupilo, raspravljat ćemo na prvoj sjednici upravnog vijeća", kazao je tada Darko Horvat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio Vanđelić Obnova Zagreba: U ponedjeljak javni poziv za popravak dimnjaka, krovišta, dizala...

Pročitajte i ovo Obnova - 2 Apsurdi s obnovom Zagrepčani gube nadu da će metropola ikad biti kao prije potresa: "Obnova grada je kao i čitava Hrvatska, jedna velika prevelika tuga"

U petak će na konferenciji za novinare biti predstavljeno redovito izvješće o radu Fonda za obnovu. Uz Damira Vanđelića govorit će i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene