U roku od dva tjedna Hrvatske ceste potpisat će ugovor s tvrtkom China Road and Bridge Corporation i na taj način kineskoj tvrtki bit će dodijeljen posao gradnje Pelješkog mosta.

Galerija +0 Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr)

Potvrdio je to danas ministar prometa Oleg Butković, nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila žalbe austrijskog Strabaga i talijansko-turskog konzorcija.

Vezani članci Oleg Butković - 3 Butković o europskom novcu koji nam je na raspolaganju: "Velik je to posao, trebat ćemo se namučiti svi zajedno" Spajanje Pelješkog mosta - 2 Poskupljuje li Pelješki most zbog rasta cijena građevinskog materijala? Oglasio se ministar

U komisiji smatraju da su žalbe neosnovane te kako nije dokazano da kineska tvrtka koristi državne potpore i na taj način postavlja dampinške cijene. Butković kaže kako je odluka komisije potvrda da je natječaj bio zakonit i transparentan.

"Za otprilike 15-ak dana će se dogoditi potpisivanje ugovora za gradnju Pelješkoga mosta. Ono što očekujem da će nakon potpisa ugovora trebati 3 godine da završimo Pelješki most, odnosno da čitav projekt završimo do 2022 godine", kazao je ministar prometa Oleg Butković.

Siniša Malus iz Kineske Jugoistočno Europske Poslovne Asocijacije poručio je kako su posao gradnje Pelješkom mosta vrlo ozbiljno shvatili.

"To je posao koji otvara njima nekakve buduće prilike u EU. Oni su to vrlo ozbiljno shvatili, kroz par tjedana može uslijediti potpis ugovora i oni bi s pripremnim radovima mogli početi i prije ljeta", kaao je Malus.

Vijest o potpisivanju ugovora za gradnju Pelješkog mosta oduševila je lokalno stanovništvo. Smatraju kako će svi imati koristi od mosta, kako u građevinskom tako i u turističkom sektoru. Zadovoljni su i u susjednoj Bosni i Hercegovini.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju