Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobođeni su

Ministar potvrdio: "Organizirat ćemo najbrži mogući transfer naših državljana u Hrvatsku, zajedno s četvero djece"

Marin Piletić
Marin Piletić Foto: Ranko Suvar/Cropix
Ministar obitelji i socijalne politike Marin Miletić rekao je kako će se za Hrvate u Zambiji, zajedno s njihovom posvojenom djecom, organizirati najbrži mogući transfer u našu zemlju.

Ministar Marin Piletić komentirao je oslobađajuću presudu Hrvatima u Zambiji te je izrazio zadovoljstvo odlukom suda. 

"Dobili smo informaciju da je Visoki sud donio odluku o oslobađanju osmero Hrvata, nije utvrđeno nijedno kazneno djelo zbog čega su zadržani u Zambiji, nije bilo riječi o falsificiranju dokumenata. S njima je naš konzularni predstavnik, odvjetnici još čekaju pismenu odluku", rekao je ministar. 

Pročitajte i ovo Hrvati pred sudom u Ndoli Kraj agonije "Plakala je cijela sudnica": Hrvati oslobođeni u Zambiji, vraćaju se s djecom u Hrvatsku!

Piletić je istaknuo kako će se "organizirati najbrži mogući transfer u Hrvatsku zajedno s četvero maloljetnih državljana Hrvatske, djecom koja imaju sve papire". 

Pročitajte i ovo Suđenje Hrvatima za trgovinu djecom - 1 Teška borba Nakon šest mjeseci teške agonije Hrvati slobodni: Što su sve morali proći na putu do slobode i svoje djece

Govoreći o istrazi dosadašnjih posvojenja iz DR Konga, resorni je ministar rekao: "Analizirali smo sva posvojenja iz DR Konga. Nakon niza optužbi nekih političkih grupacija ta djeca, izuzev dviju obitelji koje su se iselile, svi su u Hrvatskoj, korisnici našeg zdravstvenog sustava, vrtića i osnovnih škola."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene