Obavijesti Video Pretražite Navigacija
postoji objašnjenje

Otkud sad dildo? U radu ministra Banožića link na seksualna pomagala!

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr
Ministar obrane Mario Banožić mogao bi uskoro postati izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Ipak, njegov rad iz 2020. godine, knjiga o e-marketingu, sadrži zastarjele podatke, ali i poveznicu za online kupovinu erotskih pomagala.

Ministar obrane Mario Banožić zatražio je pokretanje procesa dobivanja titule izvanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Kako bi nadležna tijela tog fakulteta bila sigurna da je zaslužio taj naziv, mora ispuniti određene kriterije, a jedan je od njih utvrđivanje je li objavio dovoljan broj klasificiranih radova otkako je u statusu docenta. Objavio je u tom razdoblju, točnije 2020. godine, e-knjigu na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru "E-marketing".

U jednom od slajdova, pod nazivom "Horizontalni portali" navode se najpopularniji hrvatski portali, a među njima i portal croportal.net. Međutim, taj link u radu ministra Banožića zapravo vodi na stranicu raznih seksualnih pomagala. 

Mario Banožić Slajd (Foto: Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru)

Na stranici imena Happy Sexy Style for Girl moguće je kupiti seksualna pomagala, dobiti savjete za najbolje pozicije tijekom seksa te se informirati o prednostima i manama raznih sprava.

Ipak, postoji moguće objašnjenje koje, bar donekle, može ići na ruku Banožiću. Spomenuta je stranica do otprilike sredine 2020. godine doista vodila na Croportal. Međutim, te se godine portal premjestio na domenu croportal.hr, a adresa sa završetkom ".net" ostala je slobodna. Nakon toga ju je zakupio netko drugi i na nju tijekom lipnja 2020. godine postavio sadržaj koji se i danas ondje može pronaći. Doduše, nije poznato kad je ministar Banožić predao rad, već samo da je on objavljen na stranicama Veleučilišta u prosincu 2020. godine. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Smaknuće u planu Otočna država prvi će put nakon gotovo 20 godina pogubiti ženu: ''Bilo je pitanje vremena kad će dobiti obavijest o izvršenju''

Osim toga, publikacija, označena kao nastavni materijal, prepuna je zastarjelih podataka. Navode se činjenice koje su bile istinite početkom milenija, poput dijela o najpopularnijim društvenim stranicama gdje navodi The Facebook i MySpace (prva nema prefiks The, a druga je prestala biti popularna još 2009.).

U radu piše kako se e-mailom datoteke mogu prenositi "bez prebacivanja na diskete" i objašnjava što je tijelo maila u 2020. godini. Nadalje, među najpopularnijim news portalima spominje vip.hr koji je postao A1 još u listopadu 2018. godine te iskon.hr, koji je takav sadržaj prestao objavljivati još 2006. godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene