Ministar obrane Mario Banožić položio je u nedjelju u Vukovaru vijenac na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

Galerija Ministar obrane Mario Banožić položio vijenac u Vukovaru za Sve Svete - 4 Ministar obrane Mario Banožić položio vijenac u Vukovaru za Sve Svete - 3 Ministar obrane Mario Banožić položio vijenac u Vukovaru za Sve Svete - 2 +0 Ministar obrane Mario Banožić položio vijenac u Vukovaru za Sve Svete - 1

Zajedničko izaslanstvo ministarstava obrane, unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja te Vukovarsko- srijemske županije u nedjelju je, povodom Dana Svih Svetih i Dušnog dana, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položilo zajednički vijenac i upalilo svijeće.

Izaslanstvo je predvodio ministar obrane Mario Banožić.

U izaslanstvu je bio i izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Mijo Validžić, izaslanik ministra unutarnjih poslova načelnik Policijske uprave vukovarsko- srijemske Fabijan Kapular, vukovarsko- srijemski župan Damir Dekanić te predsjednik Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković, kao i voditelj Odsjeka za poslove obrane Vukovar Tomislav Skrbin.

Zoran Milanović i Mario Banožić Dok se oni svađaju, niz je problema koji muče vojsku: Podsjećamo kako je Milanović postupao kad je on bio premijer

U izjavi, koju je u ime izaslanstva, dao župan Dekanić pozvao je na zajedništvo, napose dionike vlasti.

"Zajedničkim vijencem šaljemo poruku zajedništva, poruku da se s onima koji su dali živote za Vukovar, Vinkovce, cijelu Slavoniju ne može nitko šaliti i omalovažavati ih, poruku svim dionicima vlasti u Hrvatskoj da moramo biti zajedno ukoliko se želimo oduprijeti izazovima koji nas očekuju u budućem razdoblju, a pogotovu u smislu ostanka ljudi na ovim prostorima", rekao je Dekanić.

Zašto nema predstavnika Grada?

Na pitanje novinara zašto u izaslanstvu nema predstavnika Grada Vukovara, Dekanić je odgovorio da je "jednostavno riječ o zajedničkom dogovoru i zajedničkoj poruci ministarstava i županije" te će on, kao i drugi županijski predstavnici, nazočiti protokolarnim obilježavanjima Dana Svih Svetih i Dušnog dana svugdje gdje to vremenski bude moguće.

Molitvu na Memorijalnom groblju predvodio je fra Ivica Jagodić te u njoj istaknuo da je poruka Dana Svih Svetih i Dušnoga dana u sjećanju na sva imena koja prepoznajemo i nakon njihove smrti.

''Dobri Bože, ne daj da se izgubi ništa od njihove žrtve i smrti (...) da nastave živjeti u svojoj djeci, u njihovih mislima i savjesti'', poručio je fra Jagodić kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju