Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objašnjavao slučaj

Ministar Goran Marić na razgovoru kod Plenkovića: Premijer ga pozvao zbog obnove crkve

Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Goran Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković jutros je na razgovar pozvao ministra državne imovine Gorana Marića.

Razgovor su za DNEVNIK.hr potvrdili iz Vlade. Ministar se nedavno našao u fokusu javnosti u aferi oko obnove crkve u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac Nisu u fokusu javnosti Iz Vlade otišli zbog nekretnina, pokretnina... Što rade istražitelji u slučaju bivših ministara? Slika nije dostupna sumnjivo im je Još jedan bivši ministar pod povećalom: USKOK istražuje Gorana Marića zbog sporne prodaje državnog zemljišta

Iz Vlade nam je potvrđeno da su se sastali na inicijativu premijera, a ministar je Plenkovića izvijestio o svojoj ulozi u obnovi dijela samostana Majka Božje Lurdeske za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i o kupnji stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. 

"Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja", rekao je Ministar Marić za Jutarnji list.

Dodao je da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cjelosti platila.

I u priopćenju koje je slao u petak, ministar tvrdi da u tome nije ostvario materijalnu korist.

Na pitanje novinara može li jutrošnji razgovor sa premijerom usporediti s onime koji je ministar uprave Lovro Kuščević s Andrejom Plenkovićem vodio o svojim aferama, Marić je rekao da ne.

"Nikako, ne uspoređuje se neusporedivo", kazao je ministar Jutarnjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene