Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan učitelja

Ministar Fuchs učiteljima čestitao njihov dan, njih više od 500 dobilo prigodnu nagradu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je 504 odgojno-obrazovna djelatnika u protekloj školskoj godini novčanim iznosom od 10 tisuća kuna bruto.

S obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, koji se nalazi u samoizolaciji.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni" Ministar će se ispričati - 2 Je li bio pijan? Fuchs će se ispričati profesoru koji se potukao s učenikom, ali pod jednim uvjetom: "Alkoholizam je nešto najstrašnije"

"Izazovi koji se stavljaju pred odgojno-obrazovne radnike svaki danom su sve veći i od vas se traži sve više vještina, kompetencija i zalaganja. 2020. je godina, složit ćete se, nepredvidljiva, zahtjevna, bez presedana i jedna velika lekcija za sve nas. Prije svega potres koji je pogodio grad Zagreb, a potom i pandemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, pred škole i učitelje stavili su nove zahtjeve i odgovornosti.

Danas nagrađene učiteljice i učitelji upravo pokazuju, ulažući u osobni i profesionalni rast i razvoj, kako su spremni odgovoriti na teške i neočekivane zadaće. Vodeći se sigurnošću i brigom, stotine virtualnih učionica premašile su fizičke barijere škola i djeci i učenicima pružile novo, sigurno i uvažavajuće okruženje poštovanja, komunikacije i netradicionalnog odgoja i poučavanja", poručio je ministar učiteljima u prigodnoj čestitki. 
 

Imena dobitnika nalaze se na sljedećoj poveznici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene