Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićna proslava

Pupovac: Još uvijek prijeti opasnost od antićiriličnog referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Pupovac je upozorio kako 2014. godina ne smije biti još jedna godina smanjivanja javne potrošnje, već godina programa nove ekonomske politike.

Na druženju povodom pravoslavnog Božića predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac naglasio je kako su građani Hrvatske prošlu godinu trebali vidjeti kao završetak jednog i početak boljeg svijeta nakon što je Hrvatska postala članica Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASIO SE I SDSS Penava o padu broja Srba u Vukovaru: ''Nadam se da smo osigurali bar 10 godina stabilnosti u gradu'' Slika nije dostupna Ruža Tomašić: 'Nismo protiv ćirilice, ali smo protiv ćirilice u Vukovaru'

Pupovac raspalio po Vladi: Zašto se vašeg ministra ne može dobiti danima, tjednima, mjesecima

'No umjesto nastavka izgradnje Hrvatske europskih vrijednosti, jačanja demokratske institucije države i umjesto daljnjeg unapređivanja međuetničke i političke tolerancije oglasile su se i aktivirale političke i nepolitičke, civilne i necivilne grupacije koje su progovorile jezikom netolerancije, nezakonitosti i nasilnosti. Te grupacije ne samo da ne priznaju demokratski izabranu Vladu i zakone ove države kojom se jamče manjinska prava, već ne priznaju ni osnovne simbole zajedničke Europe', rekao je Pupovac.

Istaknuo je kako još uvijek prijeti opasnost od antićiriličnog referenduma, te je pozvao sve čija se, rekao je, 'riječ čuje i sluša' da pozovu na prekid ove kampanje.

Upozorio je kako 2014. godina ne smije biti još jedna godina smanjivanja javne potrošnje, već godina programa nove ekonomske politike.

'Nastavimo li samo s politikom rezanja javne potrošnje i politikom punjenja državnog budžeta, našoj ekonomiji i politici prijeti opasnost da se uguše u nezaposlenosti', rekao je Pupovac i podsjetio da Srbi u Hrvatskoj trebaju život u toleranciji i život u kojem će se nastavljati oporavljati od rata i ratnog stradanja.

Na njegove riječi osvrnula se Vesna Pusić.

'Ova zemlja nije odgovornost jedne grupe i neće biti rezultat angažmana jedne grupe. Nakon ulaska u EU u Hrvatskoj je došlo do oživljavanja ekstremističkih desnih struja, ali tu se ne razlikujemo od drugih zemalja Europske unije. I kod njih je toga bilo. Ali za razliku od drugih, hrvatska Vlada ne stoji na tim pozicijama. Vlada nije otišla u neku vrstu retrogradnog procesa. Većina građana stoji na poziciji napretka prema civiliziranoj građanskoj državi', rekla je Vesna Pusić.

Sličnog je stava i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

'Onima koji bučno i glasno iskazuju nepovjerenje prema institucijama mogu reći da prema njima neće biti tolerancije. Citiram premijera od prošle godine - mi smo za život na za suživot', kazao je Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene