Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjak novca

Turudiću uskoro niža plaća?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić poručuje da manjak novca ne bi trebao utjecati na stanje u pravosuđu, ali ne isključuje mogućnost rezanja sudačkih plaća. Suci se toj ideji, očekivano, oštro protive.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić poručio je da manjak novca u njegovom resoru u idućoj godini ne bi trebao utjecati na stanje u pravosuđu. Imamo novca koliko imamo i manjak će se osjetiti, ali osnovna pravna sigurnost i pružanje usluga građanima će se osigurati, rekao je ministar i upozorio da će se, bude li potrebno - i sucima rezati plaće.

>> Sudovi bez novca: Palaču pravde čuvaju samo tri policajca u smjeni!

'Koliko zarađujemo i koliko plaćamo kroz poreze, takve ćemo imati i usluge. Pravosuđe je jedna od usluga. Neće se ugroziti funkcioniranje pravosuđa, ali bit će teško i trebat će ostvariti dodatne uštede', rekao je Miljenić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Ilustracija Ljudska prava Ne moraju biti pravnici, ali trebaju pomoć: Može se dogoditi svakome i nitko nije spreman

'Takva mjera bi prije svega bila protuustavna. Podsjetio bih da kad se nigdje nije govorilo o smanjivanju plaća, sucima je u zadnjih deset godina pet puta smanjena plaća', rekao je predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene