Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKAZIVANJE MIŠIĆA

Bivši ministar obrane komentirao spor Milanovića i Banožića, objasnio i kako je to izgledalo u doba Tuđmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar obrane Pavao Miljavac izjavio je u četvrtak kako nije dobro što je došlo do pokazivanja mišića između predsjednika države i ministra obrane oko umirovljenja brigadira Elvisa Burčula, a osobno smatra da je Burčula trebalo umiroviti krajem godine.

Pavao Miljavac, koji je osim ministarske obnašao i dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, rekao je novinarima kako bi bilo dobro da su se predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić dogovorili oko tog slučaja.

Ustvrdio je kako je teško stati na bilo čiju stranu. Predsjednik kao vrhovni zapovjednik ima pravo zadržati tog zapovjednika, a riječ je o dva i pol mjeseca nakon čega bi bio svejedno umirovljen, s druge strane ministar kaže da je Burčulu već jedanput produljen odlazak u mirovinu za godinu dana i da ga je umirovio u skladu sa zakonom.

Miljavac se složio da je Burčul "dio simbolike protokola u Uredu predsjednika", zaključivši da se zato predsjednik zalaže za njega, da ode na normalan način u mirovinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KADROVIRANJE U VOJSCI Milanović će tražiti poništenje Banožićeve odluke o umirovljenju zapovjednika Počasno-zaštitne bojne: Nezamislivo je da Plenković za to nije znao
Pročitajte i ovo Mario Banožić NOVI PROBLEMI Milanović najavio povratak brigadira Burčula, Banožić poručio: ''Neću poništiti odluku''

"Nije general da bi se digla malo veća prašina, ali mislim da mu je trebalo još ta dva i pol mjeseca pustiti, i onda do kraja godine otići u mirovinu i nije trebalo jačati mišiće", zaključio je Miljavac.

S novinarima je podijelio svoje iskustvo dok je on bio načelnik i ministar. "Tad je bila drugačija priča jer je bio polupredsjednički sustav", kazao je Miljavac dodavši da je predsjednik donosio odluku o umirovljenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene