Kao što je to učinila španjolska ministrica poljoprivrede danas su krastavce jeli i neki političari na Markovu trgu.


Ministar zdravstva Darko Milinović i ministar poljoprivrede Petar Čobanković samo su neki od političara koji su prije sjednice Vlade 'degustirali' krastavce.

Vezani članci Vili Beroš Beroš: "U Hrvatskoj nema koronavirusa. Ministarstvo i Vlada brzo su reagirali na pojavu epidemije u svijetu i nema mjesta panici" Sjednica Vlade - 8 Otkriveno kad slijedi popis stanovništva, moći ćemo se upisati u elektroničkom sustavu e-Građani

Naime, domaći krastavci posljednih su dana 'povrće na zlu glasu' zbog sumnje da je zaraza bakterijom E. coli potekla sa španjolskih farmi. Krastavci su zato u Njemačkoj, gdje je većina oboljelih, zabranjeno povrće. Rusija je zaustavila uvoz povrća iz zemalja Europske unije, a Danska i Italija ipak su povukle preporuku o nekonzumiranju krastavaca.

Španjolska se zbog optužbi Njemačke digla na noge, a kako bi dokazala da je s povrćem sve u redu španjolska ministrica javno je jela krastavce. Hrvatski političari učinili su isto. Osim Milinovića i Čobankovića krastavce su probali i ministar kulture Jasen Mesić, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić i ministar uprave Davorin Mlakar.