Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je danas da žestoke kritike koje je na račun Vlade i HDZ-a izrekao novoizabrani predsjednik SDP-a Zoran Milanović samo pokazuju njegovu i nesigurnost SDP-a.


- Vrlo jaki kritički i odbojni naboj koji je Milanović pokazao prema HDZ-u ocrtava njegovu veliku nesigurnost, izjavio je Vladimir Šeks.

Vezani članci Milorad Pupovac Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Branimir Glavaš Documenta o Milanovićevom vraćanju odlikovanja Glavašu: "Iako je zakonita, odluka nije primjerena''

Dodao je da je, kao jedini HDZ-ovac, čestitao Milanoviću na izboru jer ga čeka na parlamentarnim izborima u 4. izbornoj jedinici, gdje bi Milanović trebao nositi SDP-ovu, a Šeks će nositi HDZ-ovu izbornu listu.

- Čestitao sam mu jer mi dolazi na megdan u 4. izbornoj jedinici gdje je SDP na dosadašnjim izborima prolazio kao bos po trnju i nadam se da će tako proći i na ovim izborima. Mislim da će SDP s njim kao predsjednikom u 4. izbornoj jedinici polučiti rezultate da neće ili će jedva ući u Sabor, jer će pobjedu odnijeti HDZ sa mnom na čelu liste, rekao je Šeks.

Istaknuo je da su SDP-ovci, posebno njihovi predsjednički kandidati, zadnjih tjedana neprekidno napadali HDZ-ovu vlast, nazivali je koruptivnom i tražili smjenu ministara, zbog čega ga, kaže, čudi reakcija SDP-a na izjave iz njegove stranke kako prekidaju "lovostaj na SDP".

- Na HDZ je bio otvoren lov od strane SDP-a. Kada je to prevršilo svaku mjeru, kada smo u HDZ-u rekli dosta, sada ćemo prikazivati stvarne bezbrojne afere u koje su umiješani bivši SDP-ovi ministri i članovi, rekao je Šeks.

Malicioznima i zločestima nazvao je zahtjeve SDP-ovaca za smjenu ministara Božidara Kalmete i Ivice Kirina, prozvavši ih da konstruiranim aferama bez ikakvog temelja i argumenata pokušavaju diskreditirati HDZ-ove dužnosnike.

Upitan kako komentira aferu s vozačem ministra Kalmete, Šeks je odgovorio kako mu je nevjerojatno da se tek na temelju sumnje da je vozač počinio kazneno djelo, da još nije ni otvorena istraga, uspostavlja lanac odgovornosti koji ide čak do ministra i premijera.

- Imali smo primjere da su oni pod ingerencijom Predsjednika Republike bili pod sumnjom pa se nije tražila smjena Predsjednika. Zar bi i ja, posumnja li se u šefa saborskog restorana, trebao biti smijenjen, upitao je, naglasivši da Kalmeta uživa puno povjerenje premijera Ive
Sanadera i HDZ-a.

Šeks je "konstruiranjem tobožnjih afera kojima je cilj kompromitirati HDZ-ove dužnosnike" nazvao i SDP-ov zahtjev da Sabor osnuje istražno povjerenstvo koje bi ispitalo je li ministar Kirin bez sudskog naloga zatražio provjeru tko je na internetsku stranicu YouTube poslao video zapise koji ga ismijavaju.

- O tome (zahtjevu SDP-a) će se u Saboru održati rasprava koja će završiti fijaskom SDP-a, ocijenio je.

Šeks je kazao i da je informaciju o tome da bi se HSP-ova saborska zastupnica Ruža Tomašić danas trebala ispričati zastupnicima zbog svoje izjave da je dio njih povezan s narko mafijom dobio od 'pravaša' Peje Trgovčevića koji je zastupao HSP na sjednici saborskog Predsjedništva, koje je danas izjave Tomašićeve ocijenilo neprimjerenima.

Nakon što je u emisiji puštena izjava Tomašićeve kako se nema namjeru ispričati, jer su joj o povezanosti nekih zastupnika i članova Vlade s narko miljeom pisali i govorili građani, Šeks je istaknuo da pisma i riječi nisu dovoljno uvjerljivi dokazi da bi se zastupnike tako žestoko optuživalo.