Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Završite do polovice svibnja'

Milanović u Makarskoj: Uklonite bagere da turisti imaju svoj mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade i SDP-a Zoran Milanović danas je u Makarskoj, gdje je sudjelovao na SDP-ovom predizbornom skupu, pozvao gradske vlasti da se tijekom predturističke sezone suzdrže od građevinskih poslova.

"Uklonite bagere i završite velike građevinske poslove do polovice svibnja kako bi i predsezonski turisti imali svoj mir", poručio je Milanović na makarskom Trgu Tina Ujevića, aludirajući na građevinske radove u gradu.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija" Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Parlamentarni izbori 2024 Gordan Jandroković: ''Milanović i SDP pokušavaju razmontirati pravni poredak''

SDP je na kratkom predizbornom skupu predstavio kandidate za makarskog gradonačelnika i njegove zamjenike te kandidate za načelnike svih općina Makarskog primorja.

Za makarskog gradonačelnika SDP je kandidirao aktualnog predsjednika gradske stranačke organizacije Tončija Bilića, kandidat za načelnika Brela je Ivica Šodan, za načelnika Baške Vode je Serđo Josipović, u Tučepima Stipe Bušelić, u Podgori Šimun Borić, a dok je Matilda Viskić SDP-ova kandidatkinja za načelnicu Gradca.

Premijer Milanović popodne je posjetio Dalmacija Wine Expo, manifestaciju na kojoj se promoviraju hrvatska vina i gastronomski specijaliteti, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića.

>> I to je moguće: SDP i HDZ u koaliciji!

Zoran Paunović, direktor tog makarskog vinskog festivala na kojemu izlaže više od 150 vinara i maslinara iz Hrvatske te dijelom iz BiH, premijera je upoznao s ponudom vina i autohtonih vinskih sorti, na što je Milanović istaknuo kako je takva manifestacija kvalitetna promocija i ponuda hrvatskog turizma. Premijer je naglasio i kako se hrvatski vinari trebaju pripremiti za ulazak Hrvatske u EU gdje će konkurencija biti znatno veća nego u našoj zemlji.

Ponovio je svoj i stav Vlade kako je neosporno da treba platiti vožnju kroz tunel Svetog Ilije kroz Biokovo iznad Makarske. Milanović je potom posjetio i motoriste kojih se oko 500 okupilo na svibanjskom druženju u Makarskoj.

Ostale vijesti o lokalnim izborima pratite OVDJE. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene