Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na lokalnoj razini

I to je moguće: SDP i HDZ u koaliciji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP i HDZ u koaliciji - upravo se to dogodilo u malome istarskom mjestu Tinjanu. No, to nije jedina vijest iz ove lokalne kampanje.

Malo istarsko mjesto Tinjan. Kuće se gotovo mogu na prste prebrojati, kao i stanovnici. Svejedno, ne libe se pokazati nove trendove u politici. U ovom je mjestu HDZ podržao SDP pa su dobili koaliciju. 'Malo mi je bilo čudno, prvi dan kada sam vidio razmišljao sam kao zašto, kako, na koji način', kazao je Goran Hrvatin iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Boris Mofardin iz HDZ-a je kazao kako ne podržavaju stranku nego kandidata. 'Mi smo podržali kvalitetnijeg kandidata. Niti podržavamo SDP kao stranku nego osobu koja bi mogla obnašati tu dužnost', kazao je.

Mještanima ne smeta. Svi se ionako znaju, samo priželjkuju bogatiji standard. 'Nama je isto, samo da to ide u dobro, da ide u bolje ili SDP ili HDZ', kazala je jedna mještanka.

>>
DIP zaprimio 5.280 lista i kandidatura

Zanimljivo je i u drugim krajevima. Kerum je, primjerice, za svoju listu birao rodbinu, između ostalih sestru Nevenku i suprugu Fani. U susjednom Dugom Ratu za načelničko mjesto bore se bivši muž i žena. Bit će tako tijesna izborna utrka.

Za vijeća i skupštine DIP je zaprimio 3.100 kandidacijskih lista te 2.180 kandidatura od kojih se biraju 428 načelnika 128 gradonačelnika i 20 župana. Očekivanja su velika. 'Isto ono što smo imali i na izborima za EU parlament. Očekujem dobar rezultat, kvalitetan rezultat, očekujem jedan bitan pomak u odnosu na ono što smo imali prije', kazao je Tomislav Karamarko.

Petog svibnja počinje službena kampanja od dva tjedna. 18. je šutnja, a 19. prvi krug lokalnih izbora. Kampanja za drugi krug počinje 20.tog i traje do prvog lipnja. Drugog je drugi krug izbora. Istarski Tinjan na ovim izborima zasigurno će imati najzanimljiviju kombinaciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene