Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Ova Vlada je brak iz golog interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da je ulazak u Europsku uniju (EU) dugoročan interes jedne cijele generacije te niza generacija hrvatskih građana, ocijenivši kako je nevjerojatno da premijer Ivo Sanader i partneri toga nisu svjesni, nego o tome moraju razgovarati preko vikenda, priopćio je SDP.

Milanović je time komentirao najave kako će se vladajuća koalicija konzultirati o politici prema EU i ZERP-u u početku sljedećeg tjedna, točnije u ponedjeljak, dok će predstavnike parlamentarnih stranaka predsjednik Vlade o stajalištu izvijestiti u utorak, a Hrvatskom će se saboru obratiti tek u srijedu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna S njima se ne slažem, ali... Premijer Milanović: Ne smije se opstruirati 750.000 potpisa

Predsjednik SDP-a u izjavi u središnjici stranke upozorio je kako Hrvatska nakon 4,5 godine HDZ-ove vlasti "nema ZERP, a EU je sve dalje". Ocijenio je kako je očito da koalicija do danas nije znala svoje stajalište jer se za ovakvu situaciju trebalo davno prirediti. Najavljeni pregovori preko vikenda pokazuju kako Vlada i koalicija nemaju plan za ovakvu situaciju, dodao je.

Milanović je podsjetio i kako je SDP u Saboru tražio otvorenu raspravu o problemima s kojima je Hrvatska suočena, naglasivši kako SDP smatra da je prioritet Hrvatske EU. Ulaskom u EU, objasnio je, Hrvatska preuzima nadzor i uvodi strog režim nadzora nad onim što je danas ZERP.

"Sanader s predstavnicima parlamentarnih stranaka može razgovarati u Saboru, to je pravo mjesto za razgovor, no od Sabora se bježi, on je očito zadnja rupa na svirali i zadnji dolazi na red. To je žalosno, ali to je hrvatska stvarnost", kazao je Milanović.

Na novinarsko pitanje o tome proživljava li vladajuća koalicija svoju prvu krizu, rekao je kako "to nije bitno. Hrvatska očito jest u svojevrsnoj krizi, a ova Vlada je brak iz 'golog interesa'", priopćio je SDP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene