Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nedopustiva politizacija

Milanović o Plenkovićevu susretu s vojnim zapovjednicima: "Organizirao je HDZ-ov stranački sastanak..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Milanović reagirao je na sastanak premijera Plekovića s vojnim zapovjednicima, a na kojem su bili i Grli-Radman, Banožić, Božinović, ali i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Premijer Andrej Plenković i članovi Vlade sastali su se u Banskim dvorima s vojnim zapovjednicima. Na sastanku su prisustvovali i ministri Gordan Grlić-Radman, Mario Banožić i Davor Božinović te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

O sastanku se oglasio i predsjednik Zoran Milanović, koji je poručio da je premijer "organizirao HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom i otišao najdalje do sada u nedopustivoj politizaciji Hrvatske vojske".

"Što HDZ-ov predsjednik parlamenta, dakle zakonodavne vlasti, radi na sastanku izvršne vlasti sa zapovjednicima Hrvatske vojske? Andrej Plenković kaže kako je to pripremni sastanak za sutrašnje Vijeće za obranu. A zašto na pripremni sastanak nije pozvan i predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović, koji je također član Vijeća za obranu?

Kad je već Jandrokovića pozvao, Plenković je onda mogao pozvati i sve članove Predsjedništva HDZ-a na razgovor s generalima, pa da slika bude jasna i potpuna. Jer, bili su na sastanku i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i glasnogovornik Vlade Marko Milić… Andrej Plenković je danas u Vladi zapravo organizirao HDZ-ov stranački sastanak s vojnim vrhom i otišao najdalje do sada u nedopustivoj politizaciji Hrvatske vojske. Ili je Andrej Plenković danas organizirao paralelno stranačko, HDZ-ovo Vijeće za obranu?

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Mario Banožić SUKOB NA VRHU Milanović o sastanku Plenkovića s vojnim zapovjednicima: "Od svog Baneta očito saznaje netočno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon posljednjeg sukoba MORH odgovorio na pismo Milanovića kojim je Plenkovića upozorio na ponašanje ministra Banožića: "Ovdje ističemo da je prešućena činjenica..."

Istaknimo ključnu razliku: Predsjednik Republike na sastanke s vojnim zapovjednicima poziva isključivo svog savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost dr. sc. Dragana Lozančića. Predsjednik Republike sastat će se danas popodne s načelnikom Glavnog stožera OSRH i vojnim zapovjednicima. Na sastanku će biti, kao i uvijek, još samo savjetnik dr. sc. Lozančić", naveo je Milanović.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene