Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKORO SASTANAK

HDZ o prepirci s Milanovićem: "Bu! Bu! Baš nas je zaplašio! To je sve bura u čaši vode"

Premijer Andrej Plenković
Premijer Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Prepirke oko vojske između predjednika Zorana Milanovića i Vlade preselile su se online. Verbalno šamaranje pretvorilo se u prepucavanje priopćenjima i statusima.

Nakon što je predsjednik poslao priopćenje u kojem kaže da se premijer sastaje sa zapovjednicima jer nema povjerenja u ministra Marija Banožića HDZ mu je odgovorio statusom na Facebooku.

Status HDZ-a prenosimo u cijelosti:

"Bu! Bu! Milanović nas je baš zaplašio! No neće mu proći protuzakoniti naum o privatizaciji HV-a. Predsjednik Andrej Plenković: Milanović sramotno, bezobrazno i lažno govori o HDZ-u kao o nacističkoj stranci.

Ispod svake je razine nazivati Marija Banožića 'gaulajterom'. Ako tko ne zna, gaulajter je lokalni čelnik Hitlerove Nacionalsocijalističke radničke partije.

Nisam zamijetio da je itko reagirao na tu uvredu na račun ne samo ministra obrane, nego i članova HDZ-a i svih građana koji su nam na izborima dali povjerenje da vodimo Vladu RH i upravljamo državom.

Milanoviću ove godine očito nije bilo dovoljno to da krši zakone o sudovima, državnim blagdanima i obrani i da COVID19 izjednačava s karijesom. Jučer je pak ustvrdio da ne treba nositi maske.

Umjesto da pomogne borbi protiv opasnog virusa, namjerno zbunjuje građane. I može on ne znam kakvim sve više prijetnjama o 'blokadama' i 'aktiviranju članka 144. Ustava' pokušavati prikriti svoje nezakonitosti, ponovit ću: neće mu proći naum o privatizaciji i politizaciji pobjedničke hrvatske vojske.

Bu! Bu! Baš nas je zaplašio! To je sve bura u čaši vode. Kad-tad će se morati početi ponašati u skladu sa zakonom. A što se tiče odnosa spram hrvatskih vojnika, upravo im je on kao premijer ukidao materijalna prava, smanjivao izdvajanja za HV, dok u 5 godina našeg mandata ona kontinuirano i konzistentno rastu.

Donijeli smo i odluku o nabavi borbenih aviona i vratili Hrvatsku vojsku u Vukovar, Grad Heroj, u Ploče, Sinj, Varaždin i Pulu iako su SDP i Milanović tvrdili da je to - nemoguće!" stoji u objavi na Facebooku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene