Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOB NA VRHU

Milanović o sastanku Plenkovića s vojnim zapovjednicima: "Od svog Baneta očito saznaje netočno"

Zoran Milanović i Mario Banožić
Zoran Milanović i Mario Banožić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mario Banožić i Zoran Milanović - 2 Mario Banožić i Zoran Milanović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović / Mario Banožić Zoran Milanović / Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović i Mario Banožić Zoran Milanović i Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr +1 Zoran Milanović Galerija 1/6 >>
Iz Ureda Predsjednik Vlade RH u petak su u priopćenju ocijenili da je premijer Andrej Plenković odlučio održati sastanak s kolegijem zapovjednika Hrvatske vojske jer nema povjerenje u svog ministra obrane Marija Banožića.

Predsjednik Vlade doista se mora točno informirati o problemima u Oružanim snagama jer od svog ministra saznaje netočno, poručuje Ured predsjednika koji se u petak popodne oglasio priopćenjem. Predsjednik se ranije pismom obratio i ministru Banožiću.

U pismu stoji i da premijer Andrej Plenković od ministra Banožića dobiva krive informacije.

Priopćenje Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti.

"Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković odlučio je održati sastanak s kolegijem zapovjednika Hrvatske vojske i to zato - pazite sad ovo, citiramo - kako bi čuo koji su to točno problemi i otvorena pitanja u HV-u. Do jučer skoro, predsjednika Vlade vojska nije uopće zanimala, još manje ga je zanimalo koji su točno problemi u njoj, a sve što ga se o vojsci pitalo delegirao je, pun povjerenja, na svog ministra obrane Marija Banožića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon posljednjeg sukoba MORH odgovorio na pismo Milanovića kojim je Plenkovića upozorio na ponašanje ministra Banožića: "Ovdje ističemo da je prešućena činjenica..."

Pročitajte i ovo Mario Banožić NAKON PISMA PLENKOVIĆU Banožić uzvratio Milanoviću: ''Netko je od sebe odlučio praviti velikog vođu, a to trebaju plaćati građani''

Pa čak i kad je bio javno upozoren, a prije toga i osobnim pismom Predsjednika Republike, o konkretnim i točnim problemima, o tome kako njegov ministar obrane krši zakon svojim kadrovskim odlukama i uvodi nered u vojnu hijerarhiju, predsjednik Vlade vjerovao je samo svom ministru. Vjerovao do te mjere da ga je proglasio 'najstabilnijim'.

A sada odjednom predsjedniku Vlade potreban je sastanak s vojnim zapovjednicima da bi se točno informirao o stanju u vojsci, da bi čuo koji su to problemi. Od svog Baneta očito saznaje netočno. A izgleda da svom 'najstabilnijem' ministru baš i ne vjeruje ako mu vojni zapovjednici trebaju reći istinu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović O BANOŽIĆU, KORONI, OSTAVKAMA... Milanović tvrdi da je gripa živčana: "Ovo sada nema veze s mozgom. Moj mali više ne zna doći do škole"

Dobro je što predsjednik Vlade o problemima u vojsci napokon želi čuti od mjerodavnih i upućenih, dakle od vojnih zapovjednika, jer od svog ministra nije i ne može ništa točno čuti. Pitanje je samo što onda radi i čemu služi njegov ministar obrane?

Pročitajte i ovo Andrija Jarak - 2 Analiza Andrije Jarka Milanović i Banožić susrest će se već u utorak: "S obzirom na izrečeno teško je očekivati kvalitetnu suradnju"

I da, kad već to predsjednika Vlade zanima, sastanak Predsjednika Republike s vojnim zapovjednicima dogovoren je s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom i savjetnikom Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Draganom Lozančićem još prije tjedan dana jer se za takve sastanke treba pripremiti", piše u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene